18. kolo
30.12.2023 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Loum Tchaouna (vlevo) (© AFP)

Salernitana začíná z poslední příčky vystrkovat růžky. Verona po dílčím úspěchu selhala

Salernitana porazila v 18. kole Serie A domácí Veronu 1:0, a po předchozí velmi cenné remíze s AC Milán si tak připsala důležitý skalp v boji o záchranu. Hosté byli už v první půli výrazně nebezpečnějším týmem, několikrát však ztroskotali na výborně chytajícím Lorenzu Montipóvi. Přesného zásahu se proto dočkali až ve 48. minutě, kdy Loum Tchaouna zamířil přesně do dolního rohu brány. Mladý útočník si zároveň připsal první ligovou trefu od letního příchodu z Francie. Granata sice stále zůstala poslední, na 17. Scaligeri už ale ztrácí jen dva body.

Fotbalisté Verony si pod stromeček nadělili dárek v podobě vítězství nad Cagliari, čímž zároveň prolomili sérii 15 zápasů v řadě bez výhry a v tabulce se dostali mimo sestupové pásmo. Zato Salernitana podobnou radost mít nemohla, jelikož se nacházela na úplném dně tabulky, přičemž od startu ročníku posbírala pouhých devět bodů. Trápila ji především defenziva, která byla s 36 inkasovanými góly nejhorší v lize.

První zajímavý moment přinesla 13. minuta, kdy z dálky napřáhl Pasquale Mazzocchi. Krajní obránce Salernitany ale těsně minul pravou tyč a nedočkal se svého prvního zásahu v ročníku. Ještě blíže otevření skóre se o chvíli později ocitl Tchaouna, kterého nechala domácí defenziva v pokutovém území úplně volného. Mladý Francouz však velkou příležitostí pohrdl, když hlavou vůbec netrefil bránu.

Mastini působili po celou první půli velmi ospalým dojmem, za což byli před koncem poločasu málem potrestáni. Technický obstřel Simyho totiž musel konečky prstů vyrážet Montipó, jenž následně předvedl skvělý zákrok také proti hlavičce Grigorise Kastanose.

Ve 48. minutě už ale 27letý gólman poprvé inkasoval, když nestačil na přízemní ránu Tchaouny, která zapadla přesně k levé tyči. Obdržená branka Veronu nakopla, a ta se v dalším průběhu duelu dostala k několika zakončením. Nejvýraznější příležitost spálil po hodině hry Cyril Ngonge. Tomu ideálně sklepl centrovaný míč Milan Djurič, jenže nikým nehlídaný nejlepší střelec modrožlutých zevnitř vápna nepochopitelně minul. Hosté se v závěru prezentovali velmi pasivní hrou, vzhledem k ofenzivnímu trápení soupeře na to však nedoplatili a zvítězili.

Salernitana tak zabrala a ze zápasu si odnesla velmi důležité tři body. Na vítězství se pokusí navázat 7. ledna v souboji s Juventusem, Verona vyzve o den dříve Inter.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele