27. kolo
03.03.2024 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Hellasu (© AFP)

Sassuolo nevyvedl z krize ani nový trenér. Neškodnou Veronu zachránila akvizice z USA

Fotbalisté Verony porazili v záchranářském souboji 27. kola Serie A na vlastním hřišti Sassuolo 1:0, a ukončili tak šest duelů trvající sérii bez vítězství. Dlouho se schylovalo k remíze, vše ale změnila 79. minuta, kdy chyboval Matheus Henrique a host z amerického Charlotte Karol Šwiderski rozhodl. Neroverdi naproti tomu nevytrhl z výsledové krize ani nově jmenovaný 60letý stratég Davide Ballardini.

Nedělní program italské ligy otevřel duel týmů namočených do boje o záchranu. Kluby dělilo před utkáním pouze skóre a oba shodně zvítězily jen jednou od začátku ledna. Zatímco domácí trápil především neproduktivní útok, Sassuolo doplácelo na druhou nejhorší defenzivu soutěže. Ta inkasovala ve čtyřech z posledních pěti zápasů vždy minimálně třikrát a naposledy schytala šestigólový debakl od Neapole.

Po opatrném úvodu z obou stran zahrozili jako první Neroverdi. Andrea Consigli se prezentoval přesným výkopem přímo na kopačku Domenica Berardiho. Ten si ideálním dotykem posunul míč do běhu, ale po jeho centru pálil Kristian Thorstvedt pouze doprostřed branky, kde byl připravený Lorenzo Montipó. Na druhé straně si na hranici šestnáctky vytvořil prostor pro zakončení slovenský reprezentant Tomáš Suslov. Jeho pokus levačkou ale Consigli zneškodnil a poradil si také s dorážkou Juana Cabala.

Krátce po změně stran těžil z aktivity Cabala na levé straně Suslov. Ten svou ránu zevnitř pokutového území otřel ještě o nohy Daniela Bolocy, nicméně Consigli byl opět připravený. Vzápětí se k exekuci přímého kopu z nadějné pozice postavil Berardi, avšak jeho obstřel skončil jen těsně vedle vzdálenější tyče. O chvíli později pláchl jinak aktivnímu Cabalovi střídající Samu Castillejo, ale místo střely zvolil zpětnou přihrávku, která vyhnala jeho spoluhráče z nadějné palebné pozice. V 79. minutě se na polovině hřiště zamotal balon pod nohy Matheuse Henriqueho, toho využil Šwiderski, jenž utekl hostující defenzivě a následně poslal míč kolem bezmocného Consigliho.

Verona tedy v důležitém záchranářském souboji uspěla a brala všechny body. Dalším soupeřem jí bude 10. března Lecce, Sassuolo se o den dříve střetne s Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele