20. kolo
16.01.2024 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Dušan Vlahovič a Kenan Yildiz (© AFP)

Vlahovičův výkon na jedničku udržel Juventus na kontakt s Interem

Hráči Juventusu bez větších potíží porazili v dohrávce 20. kola Serie A na vlastním hřišti Sassuolo 3:0. Hlavním hrdinou střetnutí byl nejlepší střelec Staré dámy Dušan Vlahovič, který v prvním poločase dvěma krásnými góly rozvlnil síť Neroverdi. Zebry tak před domácím publikem od startu sezony stále neprohrály a i nadále drží krok s vedoucím Interem. Hosté naopak zaváhali na půdě soupeře už počtvrté v řadě a od sestupové zóny je dělí pouze dva body.

Massimiliano Allegri se sice nechal slyšet, že ho absolutně nezajímá kritika směrem k častým výhrám 1:0, svůj 400. zápas na lavičce Staré dámy však oslavil zcela odlišným způsobem. Ve čtvrtfinále Coppa Italia jeho svěřenci deklasovali Frosinone, na čemž se hattrickem podílel Arkadiusz Milik. Sassuolo již pohárem nepokračovalo, v lize ale přerušilo sérii neúspěchů a zaskočilo Fiorentinu.

Úvodní čtvrthodina příliš akcí nenabídla, o to pohlednější ale byla střela Vlahoviče na jejím konci. Srb si za hranicí vápna nachystal ránu a nádhernou dělovkou pod břevno otevřel skóre. Po gólu ovšem nastalo pro Juventus typické udržování stavu, kdy nechali hráče Sassuola kombinovat daleko od své branky. Jedinou nebezpečnější šancí hostů v první půli byla střela Armanda Laurientého ze 32. minuty, jeho ránu zpoza obránců ale vytěsnil gólman. Záhy tak z přímého kopu navýšil vedení fantasticky mířenou ranou Vlahovič, jehož pokus se od brankáře odrazil do břevna a následně do sítě.

Po změně stran umožnila Stará dáma opět kombinovat fotbalistům Sassuola v bezpečné vzdálenosti. S ojedinělou střelou přispěchal v 53. minutě Domenico Berardi, mířil ale vedle. Další rychlý protiútok přes celé hřiště zakončoval zpoza obránců opět 29letý útočník, avšak krásný zákrok proti tečované ráně vytáhnul Wojciech Szczesny. V dobré šanci Juve se posléze vyskytl Timothy Weah, kterému vracel míč před branku Federico Chiesa, reprezentant Spojených států amerických ovšem z první vysoko přestřelil. Skóre se tak měnilo až v 89. minutě, kdy po chybě v rozehrávce hostů připravil míč Chiesovi Manuel Locatelli a 26letý Ital se z prostoru pro penaltu nemýlil.

Juventus tak pokračoval ve stíhací jízdě Interu ziskem dalších tří bodů. V příštím kole se představí 21. ledna v Lecce, Sassuolo bude hrát až o týden později v Monze.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele