24. kolo
09.02.2024 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Empoli (© AFP)

Pikantní duel pro trenéra Empoli dostal vítěznou tečku díky pozdní penaltě

Empoli porazilo v předehrávce 24. kola Serie A domácí Salernitanu 3:1. Zápas byl speciální především pro hostujícího trenéra Davideho Nicolu, jenž se vrátil na hřiště bývalého zaměstnavatele, kterého před necelými dvěma lety zachránil v nejvyšší italské soutěži. Z týmu ze Salerna ho však vedení klubu po několika měsících hned nadvakrát vyhodilo, a tak pro něj výhra jeho nových svěřenců znamenala o to sladší pocit. Azzurri se navíc díky rozhodující penaltě nové posily M'Baye Nianga z 88. minuty vyhrabali ze sestupové zóny.

Dosud dva nejhorší týmy italské nejvyšší soutěže vstupovaly do vzájemného duelu s odlišným sebevědomím. Zatímco Empoli po změně kouče získalo z předešlých tří zápasů pět bodů, Salernitana poprvé v novém roce bodovala až v minulém kole, kdy remizovala s Turínem. Na Azzurri navíc neměla dobré vzpomínky, jelikož je neporazila v pěti předchozích kláních.

Záchranářský souboj v Salernu začaly oba celky velice opatrně, a diváci si tak na první vzruch v jedné ze šestnáctek museli počkat až do 23. minuty. Radost příznivcům domácích však neudělal, jelikož centr Nicoly Cambiaghigo přizvedl Alessandro Zanoli tak nešťastně, že balon přeletěl i Guillerma Ochou a zapadl přesně pod břevno. Blízko vyrovnání byl chvíli před pauzou Boulaye Dia, jenž se na hranici vápna hezky uvolnil, následnou přízemní střelou ale cíl o milimetry minul.

Obraz hry po změně stran připomínal spíše šachovou partii, a obě mužstva potvrzovala, že se potkaly dvě nejhorší ofenzivy soutěže. Nebezpečí pro oba brankáře tak přicházelo víceméně jen po standardních situacích. V 65. minutě jednu takovou zakončil hlavou Lorenzo Pirola, nedůrazným pokusem však Eliu Caprilovi potíže nenadělal.

O poznání úspěšnější byl chvíli poté Shon Weissman, který do sítě usměrnil nadýchaný centr veterána Antonia Candrevy. Trefa izraelského reprezentanta však pro domácí nakonec neznamenal ani bod, jelikož v úplném závěru rozhodl o triumfu Azzurri proměněnou penaltou Niang. V nastavení navíc přidal po rychlém brejku pojistku střídající Matteo Cancellieri.

Salernitana tak v klíčovém duelu prohrála a záchrana se jí znovu o něco vzdálila. Další zápas čeká Granatu 16. února na hřišti Interu, Empoli o dva dny později vyzve doma Fiorentinu.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele