25. kolo
18.02.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Oslavy hráčů Udinese (© AFP)

Jankto se při návratu do základní sestavy Cagliari dočkal bodu

Týmy Udinese a Cagliari ve 25. kole Serie A potvrdily nepříliš dobrou výkonnost z poslední doby a po remíze 1:1 se rozešly smírně. Na rychlý úvodní gól Jordana Zemury ještě do poločasu stihl zareagovat Gianluca Gaetano. Zatímco Rossoblu tak přišli o možnost získat premiérové venkovní vítězství v ročníku, Bianconeri nedosáhli na první dva po sobě jdoucí ligové triumfy od loňského března. V základní sestavě hostů se po dvouzápasové pauze představil také český záložník Jakub Jankto.

Úvodní gól ve vzájemném utkání proti Juventusu od roku 2021 stačil Udinese k tomu, aby oslavilo teprve třetí výhru v tomto ročníku a po překvapivém triumfu se vzdálilo sestupovému pásmu na tři body. Naopak hostující Cagliari se po čtyřech prohrách po sobě stále nacházelo na předposlední pozici. Na umístění zaručující záchranu ovšem ztrácelo pouhé dva body.

Domácí se mohli v úvodu střetnutí spolehnout na Kingsleyho Ehizibueho. Rychlý křídelník se nejprve propracoval ke střele zpoza vápna, nicméně Simone Scuffet jeho pokus skryl v rukavicích. O chvíli později pláchl Ehizibue po pravém křídle podruhé a předložil skákavý balon Zemurovi. Ten si jej přehodil na pravačku a chladnokrevně obstřelil Scuffeta. Na druhé straně si na centr ideálních parametrů z dílny Tommase Augella naskočil Gaetano a hlavou srovnal stav utkání.

Tvrdá hra plná soubojů vyhovovala po změně stran spíše domácímu týmu. Na dlouhý nákop z hloubi pole si naběhl Lorenzo Lucca, ale technicky náročnou střelu z voleje nedokázal vměstnat mezi tři tyče. Posléze se na hranici pokutového území zbavil svého strážce Lazar Samardžič a vyprodukoval tvrdou ránu, na kterou by Scuffet neměl nárok. Naštěstí pro příznivce celku ze Sardinie skončil tento projektil mimo kasu.

Souboj týmů bojujících o záchranu tak vítěze nenašel. Udinese v příštím kole zamíří 24. února do Janova, Cagliari se o den později utká s Neapolí.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele