29. kolo
16.03.2024 15:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Nikola Vlašič (© AFP)

Stálice italské ligy vrátila Turínu na hřišti Udinese radost z vítězství

Turín FC přerušil ve 29. kole Serie A čtyřzápasovou sérii bez výhry, když na půdě Udinese zvítězil 2:0. Býci byli zvláště v první půli jasně lepším týmem a jejich převahu využil už v 10. minutě po fantastickém centru Mërgima Vojvody hlavičkující Duván Zapata. Kolumbijský kanonýr se tak stal vedle Cira Immobileho jediným hráčem, který v italské nejvyšší soutěži zaznamenal v sedmi z posledních osmi sezon dvouciferný počet gólů. Po změně stran navíc asistoval na pojišťovací branku Nikoly Vlašiče.

Ačkoliv Bianconeri dělily před víkendem v tabulce od turínských Býků jen dvě příčky, ztráceli na ně propastných 11 bodů. Navzdory tomu ale vstupovali do zápasu v o něco lepší náladě. Z předešlých šesti klání totiž prohráli jediné a v minulém kole si vyšlápli na tápající Lazio, které v Římě porazili 2:1. Zato hosté zvítězili naposledy přesně před měsícem.

Od úvodního hvizdu na trávníku přesto jednoznačně dominoval piemontský klub, v jehož dresu výrazně zahrozil už v osmé minutě Vlašič. Chorvatský reprezentant však zpoza vápna pouze rozezvonil pravou tyč. Krátce nato již poslal Turín do vedení přesně hlavičkující Zapata, který zužitkoval milimetrový centr Vojvody. Udinese se více osmělilo až ve 25. minutě, kdy Hassane Kamara obral kousek za vápnem soupeře o míč a po zemi vypálil těsně vedle. Na druhé straně zase před půlhodinou hry přesprintoval David Okereke domácího obránce a napřáhl zevnitř šestnáctky na zadní tyč. Jeho krajan Maduka Okoye ovšem konečky prstů nebezpečí zažehnal.

V 53. minutě již ale Nigerijec nestačil na pokus Vlašiče, jenž se po Zapatově nahrávce zbavil šikovnou kličkou strážce a uklidil balon do dolního rohu. S bleskovou odpovědí málem přispěchal Lorenzo Lucca. Vytáhlý útočník se z ideální střelecké pozice opřel do poskakujícího míče, jenže trefil jen střed brány, kde stál připravený Vanja Milinkovič-Savič. V 72. minutě mohl naděje Bianconeri na bodový zisk definitivně utnout aktivní Zapata, jeho razantní hlavičku však tentokrát dokázal Okoye vyrazit. Chvíli před koncem se ještě pokusil závěr zdramatizovat Florian Thauvin, jedovatou ránu ovšem poslal pár centimetrů od pravé tyče.

Turín tedy hodil slabší období za hlavu a získal tři body. Po reprezentační pauze se 30. března utká s Monzou, Udinese zavítá o dva dny později na hřiště Sassuola.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele