21. kolo
21.01.2024 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Dušan Vlahovič (© AFP)

Rozjetý Vlahovič prolomil obranu Lecce a poslal Juventus do čela ligy

Ve formě hrající Juventus zvládl utkání 21. kola Serie A na hřišti Lecce, kde zvítězil 3:0 a minimálně na týden se v tabulce posunul před doposud vedoucí Inter. Staré dámě se sice na jihu Itálie dlouho nedařilo dostat se do optimálního tempa, nakonec jí ale veledůležité tři body zařídil Dušan Vlahovič. Čtvrtý a pátý gól nyní již druhého nejlepšího střelce soutěže z předchozích tří ligových duelů navíc přispěly k nyní už tradiční výhře Bianconeri nad Salentini s čistým kontem. Něco podobného se stalo počtvrté z posledních pěti vzájemných střetnutí.

Lecce, které se značně trápilo, čekal proti Juventusu skoro nadlidský úkol. Stará dáma od počátku prosince v devíti zápasech napříč všemi soutěžemi hned osmkrát vyhrála a na porážku v mistrovském utkání čekala od konce září. Do role hlavního tahouna Juve se v posledních čtyřech bitvách v Serii A pasoval Vlahovič, jenž se přímo podílel hned na šesti gólech svého celku.

První poločas byl ale nečekaně vyrovnaný, když favorit nedokázal svého soupeře výrazně ohrozit. Hra se odvíjela především ve středu hřiště a hosté se marně snažili dobývat obranný blok Lecce. To se pyšnilo velmi zodpovědnou defenzivou a příliš prostoru na tvoření hosté neměli. Jeden z mála momentů, kdy Stará dáma zahrozila, nastal v 11. minutě. Weston McKennie si skvěle našel centr z rohového kopu a balon hlavičkou nasměroval na zadní tyč mimo dosah gólmana. Radost z branky mu ale pohotovým zákrokem sebral Nikola Krstovič.

Herní projev Bianconeri se od počátku druhého dějství výrazně zlepšil. Zvýšená aktivita jim také záhy přinesla vytoužené otevření skóre. V 59. minutě se v dobré pozici uvnitř pokutového území ocitl Vlahovič, který svou skákavou ranou do levého horního růžku nedal domácímu brankáři šanci. Úvodní gól fotbalisty Juventusu viditelně uklidnil a díky tomu mohli začít tvořit hru s větší lehkostí. Skvělou kombinaci viděli diváci v 68. minutě, kdy si nejprve dalekonosnou přihrávku pohotově zpracoval McKennie a jeho následný centr na zadní tyč nekompromisně uklidil do sítě opět Vlahovič. Tečku za parádním druhým poločasem udělal v závěru Bremer, který si nejlépe naskočil na přihrávku po standardní situaci.

Juventus tedy nakonec bez větších problémů potvrdil roli favorita a připsal si tři body. V příštím kole pojede Lecce 28. ledna do Janova, Stará dáma doma o den dříve přivítá Empoli.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele