4. kolo
15.09.2024 20:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Marcus Thuram a Benjamin Pavard (© AFP)

Dumfries odvracel porážku na půdě Monzy v závěru. Nerazzurri přenechali průběžnou první příčku Neapoli

Inter remizoval ve čtvrtém kole Serie A na hřišti Monzy 1:1. Nerazzurri sice měli více ze hry, proti chodu hry ale v 81. minutě inkasovali. První prohru sezony v samotném závěru odvracel Denzel Dumfries, který kvůli rotaci kádru nastoupil do hry až po výměně stran jako žolík. Na vrchol italské nejvyšší soutěže se tak po zaváhání favorita vyšplhala Neapol.

Biancorossi šli do tohoto střetnutí po nepříliš vydařeném začátku sezony, který přinesl dvě remízy a jednu porážku. Návštěva úřadujících mistrů Serie A domácím fanouškům příliš klidu nedodala. Nepřekvapivě to byl Inter, kdo začal lépe, když se do prvních šancí dostali Federico Dimarco a Lautaro Martínez. Dimarco se zdál být ve formě a skvěle vybídl k zakončení Davideho Frattesiho, ten však ze slibné pozice uvnitř pokutového území přestřelil.

Trenér Biancorossi Alessandro Nesta, legendární obránce městských rivalů Interu, byl potěšen snahou svého týmu. Mohl být ještě spokojenější, kdyby v závěru prvního poločasu nebyl zblokován zajímavý pokus Warrena Bondyho. Kombinace špatného zakončování útoků Nerazzurri a důsledné defenzivy Monzy způsobila, že svěřenci Simoneho Inzaghiho šli do kabin za nerozhodného stavu.

Inter byl i po přestávce aktivnějším celkem. Marcus Thuram po přihrávce Benjamina Pavarda hlavičkoval vedle, načež Inzaghi provedl trojí změnu a do hry uvedl Dumfriese, Piotra Zieliňského a Mehdiho Taremiho. Íránský útočník měl šanci se prosadit hned na začátku, ale bývalý útočník Porta v nadějné příležitosti netrefil branku. Na druhé straně nedokázal usměrnit mezi tři tyče hlavičku Milan Djurič po skvostné přihrávce Daniela Maldiniho z pravé strany. Navzdory velkému množství útočného talentu v řadách Nerazzurri byl Inzaghi znepokojen skutečností, že jeho tým až do samého závěru neměl jedinou střelu na branku.

Dany Mota byl ochoten soupeřovu neefektivitu potrestat. Po perfektně načasované přihrávce Armanda Izza přesně hlavičkoval za záda Yanna Sommera. Dumfries však za pět minut dvanáct vyrovnal klinickým zakončením ke vzdálenější tyči po Dimarcově křižné přihrávce, a zpečetil tak dělbu bodů. Inzaghiho tým propásl šanci dostat se do čela tabulky, zatímco Monza si z odvážného výkonu odnesla spoustu pozitiv.

Autor: Livesport.cz / James Hilsum

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele