5. kolo
27.02.2024 21:00 CET
2 : 6
(1:3)

Reportáž

Erling Haaland (© AFP)

Souboj produktivních dvojic ovládly hvězdy City. Pětigólovému Haalandovi čtyřikrát asistoval De Bruyne

Manchester City neměl v osmifinále FA Cupu slitování s domácím Lutonem, který porazil 6:2. Bitvu v jihovýchodní Anglii si podmanila dvojice Erling Haaland a Kevin De Bruyne. První jmenovaný totiž nastřílel pět branek favorita, zatímco hned na čtyři z nich mu nahrával právě belgický šikula. Záložník hostů tak potvrdil skvělou formu, jelikož v této sezoně zasáhl kvůli zranění teprve do 12. zápasu, avšak zaznamenal již 11 gólových přihrávek, což je více než kterýkoliv z jeho spoluhráčů. Kloboučníci se snažili kontrovat podobným způsobem, když Jordanovi Clarkovi asistoval výhradně Ross Barkley. Tento tandem se ovšem postaral o "pouhé" dva přesné zásahy.

Luton se po fantastickém lednu, ve kterém neprohrál jediný zápas, vrátil zpět do starých kolejí, když třikrát v řadě padl. Těžký úkol jej navíc čekal i v pohárovém duelu, jelikož na jeho hřiště přicestoval rozjetý Manchester City. Obhájce trofeje přijížděl do jihovýchodní Anglie dobře naladěn, neboť neprohrál už 17 soutěžních klání v řadě, přičemž v lize se dotáhl na čelo tabulky.

Modrý celek z Manchesteru vstoupil do zápasu ve velkém stylu. Již ve třetí minutě utkání opět ukázal svou výjimečnost De Bruyne, když milimetrovou přihrávkou našel ve vápně Haalanda a ten s ledovým klidem skóroval. Norský dlouhán bude dlouho obranu domácích strašit ve snech, neboť v 18. minutě po samostatném úniku zvýšil již na 2:0. Celou akci opět zrežíroval De Bruyne, který si připsal druhou zápasovou asistenci. Přízrak ze Skandinávie dovršil svůj hattrick ještě před koncem poločasu po další vynikající přihrávce belgického špílmachra. Na kosmetických 1:3 upravil ve 45. minutě výstavním pokusem Clark.

Okamžitě po změně stran mohl zvyšovat vedení hostů Matheus Nunes, jeho pokus však výborným reflexivním zákrokem lapil Tim Krul. Věci se tak děly na straně druhé a to v 52. minutě, kdy Clark vstřelil svůj druhý gól večera po šílené hrubici hostující obrany. Na to odpověděl opět De Bruyne, který vymyslel akci, na jejíž konci byl Haaland. Norský obr vrátil favoritovi dvougólové vedení pohotovou dorážkou do prázdné branky. O pouhé tři minuty později se na střeleckou listinu zapsal vytáhlý útočník již popáté díky přihrávce Bernarda Silvy. Debakl zpečetil nechytatelným projektilem Mateo Kovačič.

Manchester City tak na hřišti Lutonu nezaváhal a zajistil si postup do čtvrtfinále, které je na programu v polovině března.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele