Reportáž

Abel Ruiz (© AFP)

Sporting finále Taçy da Liga neobhájí, díky gólu Abela Ruize si ho zahraje Braga

Braga v semifinále ligového poháru na neutrální půdě v Leiře nakonec zlomila odpor favorizovaného Sportingu a díky zásahu španělského forvarda Abela Ruize zhruba v polovině druhého poločasu postoupila do vytouženého sobotního finále, ve kterém na ni čeká vítěz středečního utkání mezi Benficou a Estorilem. CP tak po triumfech z roku 2021, 2022 a loňské účasti ve finále o cennou trofej tentokráte bojovat nebude.

SC naposledy ovládlo Taçu da Liga v roce 2020 a k zopakování tohoto prvenství mu tedy schází udělat poslední krok.

V prvním poločase měli mírně navrch svěřenci trenéra Rúbena Amorima a úvodní velkou možnost si vypracovali již po necelé čtvrthodině hry. O naprosto parádní gól se mohl postarat Pedro Goncalves, který napřáhl pravačkou téměř z pětatřiceti metrů, avšak jeho úchvatný projektil zastavila vzdálenější spojnice.

Přesně v polovině úvodního dějství zahrozil také útočník CP Trincao, nicméně ten se po krásné průnikové přihrávce rozhodl pro zakončení doprostřed branky a připraveného brankáře Matheuse nepřekonal. Necelých deset minut před výměnou stran byl ještě vidět Nuno Santos, ale jeho dělovku směřující pod břevno výtečně zneškodnil Matheus. Sporting hýřil aktivitou také po změně stran, jenže kýžený vedoucí gól ne a ne vstřelit.

V 54. minutě předvedl hezkou individuální akci švédský útočník Gyokeres a pravou konstrukci vskutku minul jen o několik decimetrů, o pár minut později mířil o kousek vedle levé tyče aktivní Pedro Goncalves. Braga dokonale vyškolila svého soupeře z produktivity v 65. minutě, neboť o jejím úspěchu rozhodl Abel Ruiz prudkou hlavičkou z hranice brankového území přímo do bližší šibenice po náramném pasu Zalazara z pravého křídla. A pak až do závěrečného hvizdu svému rivalovi téměř nic nedovolila.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
sergi

Útočník ako vínko. Takzvaný strelec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele