semifinále
24.01.2024 20:45 CET
1 : 1
4:5 pen.
(0:1, bez prodloužení)

Reportáž

Radost hráčů Estorilu (© G.D. Estoril Praia)

Ve finále poprvé od roku 1944! Estoril v Ligovém poháru po penaltách udolal Benficu

Nečekané složení finále bude mít pro letošní sezónu Ligový pohár v Portugalsku. Poté, co se Braga propracovala v úterý k vítězství nad Sportingem, skončil jen o den později další gigant z Lisabonu, konkrétně Benfica. Ta totiž v semifinále padla Estorilem, který zvládl penaltový rozstřel. Tenhle klub mimochodem bude usilovat o zisk cenné trofeje poprvé od roku 1944.

Když se naposledy celek z Cascaisu, který leží na předměstí hlavní portugalské metropole, naposledy objevil v pohárovém finále, probíhala ještě druhá světová válka. Tehdy v rámci Tacy de Portugal nakonec jasně nestačil na Benficu, která mu nasázela hned osm branek. A jako by hráči současného týmu Canarinhos symbolicky chtěli své dávné předchůdce pomstít.

Už v 16. minutě se totiž ujali nad favoritem utkání vedení. Rodrigo Gomes sice zleva svou přihrávkou v brankovém území nabíhající spoluhráče nenašel, míč se však přesto ocitl u nohou Guitaneho, ten si ho narovnal na svou levačku a zacílil po zemi parádně na bližší tyčku. Ihned na to mohl vyrovnat po pobídce zprava od Aursnese zcela osamocený Rafa, jenže z vyložené pozice neuměl překonat brankáře Daniela Figueiru, který vytáhl perfektní zákrok.

Nezvládl to ve 36. minutě ani Di María, který nenašel skulinku mezi nohama stále jistého Daniela Figueiry. V 58. minutě už každopádně hradby Estorilu padly. Joao Mário adresoval přihrávku na hranici pokutového území, tam Musa zmátl soupeře a chytře balón nechal propadnout za sebe, a netradiční šutér, tedy stoper Otamendi, si následně v koncovce počínal jako zkušený mazák.

Benfica byla ve zbývajícím čase směrem dopředu aktivnější, žádnou šanci ovšem v gól přetavit nedokázala. Bylo vidět, že její protivník spíše čeká, až uplyne poslední minuta druhého poločasu, aby případný postup urval při kopech ze značky pokutového kopu. A tahle taktika nakonec slavila úspěch. Když v šesté sérii Bernardo Vital reagoval na předchozí nezdar Tomáse Araúja přesnou střelou do protipohybu gólmana Trubina, mohla propuknout radost na straně outsidera tohoto duelu.

Autor: Patrik Sandev / regiaodeleiria.pt, estorilpraia.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele