31. kolo
03.05.2008 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Hertha BSC - Karlsruher SC 3:1

Hertha i s úroky oplatila Karlsruhe podzimní porážku. O vítězství, které bylo pro berlínský klub první po dlouhých osmi kolech, rozhodli v první půli během pěti minut Kačar s Panteličem, po přestávce sice snížil Kapllani, na konečných 3:1 ale upravil Skácel.

Bezmála 50 tisíc fanoušků na Olympiastadionu vidělo ofenzivní zápas hraný za přátelské atmosféry. Domácí fans přivítali své přátele z Karlsruhe transparentem "Spojení na věčnost". Obě jedenáctky se ale kamarádit příliš nechtěly a hrály aktivně od prvních minut. Nejprve zahrozili domácí, Kačarova hlavička ale šla nad. V 8. minutě zakombinovala trojice Ebert, Pantelič, Raffael, posledně jmenovaný ale pálil nepřesně. Poté se o slovo přihlásili také hosté. Obrovskou šanci spálil Hajnal, který po Iashviliho akci přestřelil poloprázdnou branku. Po čtvrthodině to zkoušel sám Iashvili, Drobného branku ale těsně minul.

Ve 25. minutě poslal dlouhý míč do pokutového území Friedrich, Miller nedokázal kulatý nesmysl zkrotit a Gojko Kačar vsítil do prázdné branky svůj první bundesligový gól – 1:0. O pět minut později už domácí vedli o dvě branky a prosadil se opět srbský hráč. Po Hajnalově ztrátě nahrál Marko Pantelič Ebertovi, ten obešel Millera, vrátil Panteličovi míč a pro nejlepšího střelce Berlíňanů už nebyl problém ho z malého vápna dopravit do branky – 2:0. Hertha byla při chuti, pět minut po druhé brance střílel opět Pantelič, jeho pěknou střelu ale neméně povedeným zákrokem vytěsnil Miller.

Po změně stran vyběhli na trávník hosté z Bádenska jako vyměnění. Po Hajnalově rohu hlavičkoval Kapllani, Drobný reflexivním zákrokem zachránil. V 52. minutě byl však i český brankář bezmocný. Na Iashviliho centr zleva si naběhl Edmond Kapllani a zblízka snížil na 2:1. Krátce poté pálil aktivní Iashvili, leč nepříliš přesně. Patnáct minut před koncem mohl domácí vedení pojistit Kačar, který ale po pěkné indiviální akci prováhal svou chvíli. Krátce po něm pálil Raffael, mířil ale těsně vedle levé tyče. Definitivu výsledku tak domácí dali až v 86. minutě. Mineiro našel Raffaela, ten obehrál Millera a z úhlu nastřelil jen tyč. Míč se však odrazil na kopačky Rudolfa Skácela a ten ho doklepl do branky. Poté ještě orazítkoval Hajnal hlavou břevno Drobného branky, na vítězství 3:1 ale nic změnit nedokázal.

Hertha i Karlsruhe zůstávají na svém – klub z hlavního města na dvanácté, KSC na desáté příčce. Oba týmy sezónu dohrají v poklidném středu tabulky.

Autor: Petr Vaněček / herthabsc.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Arne

kéž by

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť ten 3 gól Herty padnul po jasným ofsajdu Mineira

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele