18. kolo
02.02.2008 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Karlsruher SC - 1. FC Norimberk 2:0

Hodně nudná první půle, po které se nikdo nemohl divit těm, kteří měli chodit z Wildparkstadionu odejít. Do druhé části však vlétli domácí borci s mnohem větším elánem a zaslouženě vyhráli 2:0.

Oba týmy začali hodně zodpovědně hlavně ve svých zadních řadách. V 7.minutě přišla první chybička českého brankáře Blažka, po lehkém centru Eichnera vyrazil jen na roh. Poté přišla fáze nepřesností a zbytečných faulů. Stačí když zmíníme, že první žluté karty inkasovali útočníci, za domácí to byl Hajnal a za hosty český obr Koller. V 17.minutě se míče zmocnil Engelhardt, nabil Tomáši Galáskovi, ale jeho střela šla hodně nad branku. Norimberku hodně vázla kombinace a tak se svěřenci trenéra Meyera snažili hrát dlouhé míče na Kollera.

První vážnější šance tedy přišla až po 25 minutách hry a měli jí hosté. Charisteas nabil Engelhardtovi a jeho střela jen těsně minule domácí svatyni. Po této šanci byli jasně aktivnější hostující fotbalisté, nejvíce se snažil levý záložník Engelhardt a poté byl také hodně vidět i Jan Koller. Domácí se snažili hlavně hrát na rychlé protiútoky, ale bylo vidět, že si zálohy ještě moc nerozumí s Joshuou Kennedym, který do KSC přišel právě z Norimberku. Šest minut před poločasem měli i domácí dobrou příležitost, Alexandr Iashvilli centroval nebezpečně do šestnáctky, ale jeho centr našel jen obránce Norimberku Glaubera. První půle tak skončila nerozhodně 0:0.

Do druhé půli ale vlétli lépe domácí borci. Obraz hry vypadal úplně jinak než v první půli. Hodně byla vidět hlavně dvojice Iashvili – Kennedy. Hostující obrana měla co dělat, občas se nestačila ani vydýchat a už se na ní valila další útočná vlna. Obrovskou šanci měl v 56.minutě právě zmiňovaný Alexandr Iashvili, když mu skvěle míč sklepl Kennedy a záložník KSC se ocitl sám před Blažkem. Svou šanci však trestuhodně zahodil. V 58. minutě byl pak vyloučen Alexnder Wolf a jeho vyloučení se nakonec ukázalo jako hlavní faktor neúspěchu Norimberku. Na první branku si musely ochozy počkat až do 67. minuty, o to větší radost ale měli domácí fandové a opět u toho byl Kennedy. Krásně přihrál obránci Eichnerovi a ten svou krásnou střelu opřel o zadní tyč Blažkovi branky, od ní už se pak míč odrazil do branky – 1:0. O pět minut později měl velkou šanci opět Kennedy, ale v tváří tvář Blažkovi selhal. V 74. minutě se ale nakonec už přeci jen dočkal, když ho skvěle našla Mutzelova přihrávka a australský útočník už moc dobře věděl, co má s míčem udělat. Poté už se zápas jen dohrával, i když se hosté snažili s výsledkem něco udělat, domácí si skvěle splnili své obranné úkoly.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele