24. kolo
15.03.2008 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Karlsruher SC - Eintracht Frankfurt 0:1

Frankfurt si veze příjemné tři body z Karlsruhe. Domácí utržili první porážku od 23. září 2007 a musí svou pozici v tabulce uvolnit právě Eintrachtu. Rozhodující gól zařídil v 25. minutě Michael Fink.

Na Wildparkstadionu byl KSC, který se definitivně v létě rozloučí s Tamasem Hajnalem (Borusia Dortmund) i kapitánem Mariem Eggimannem (Hannover 96), v úvodu zápasu aktivnějším mužstvem. Potřebné šance si ale přes převahu nedokázal vytvořit. Naopak první šanci měl za asistence Ianise Amanatidise útočník Martin Fenin (12.), bránu KSC ale přestřelil. Následovala akce domácích, kdy se Jašvili dostal před bránu Eintrachtu, obehrál Nikolova, ale nemohl už z ostrého úhlu vystřelit, protože byl bráněn Spycherem.

V 25. minutě se hosté dostali do vedení. Po laxním odkopu brankáře se k míči dostal Martin Fenin a i pod tlakem bránících hráčů dokázal přihrát Weissenbergerovi. Ten viděl přibíhajícího Michaela Finka a poslal míč přesně k jeho pozici do malého vápna. Pro Finka už nebyl problém poslat míč do sítě. Karlsruhe se nedokázalo vybičovat k žádné pořádné akci, a když se to přece jen povedlo, zastavila jej dobře postavená obrana Eintrachtu, který nastoupil bez sedmi stálých hráčů.

Po výměně stran mohl Eintracht vedení nad KSC mnohokrát zvýšit. Ale útoky Köhlera a pak i Toskiho zlikvidoval gólman Miller a držel svoje mužstvo ve hře. Domácí se snažili hrát dlouhé míče, ale v obraně na ně čekal výborný Russ a vracel je zpátky. Další příležitosti pak měl ještě několikrát mladý útočník Martin Fenin, v jednom případě pálil pěkně z otočky, ale vedle. V 87. pálil Toski, jenž byl volný na hranici vápna, ale Miller zasáhl a držel naděje domácích.

Závěr zápasu ale byl už jen v režii Eintrachtu, i když se mu už nepodařilo náskok zvýšit. Frankfurt tak zaslouženě oloupil KSC o tři body a vyhoupl se přes něj na příjemné sedmé místo v tabulce.

Autor: Jitka Ludvíková / eintracht.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele