18. kolo
02.02.2008 15:30 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

MSV Duisburg - Borussia Dortmund 3:3

Dvě trefy žolíka Diega Klimowicze zachránily Borussii Dortmund v derby proti MSV Duisburg před nepovedeným startem jarní části 1. Bundesligy. Argentinec, který přišel na hřiště v 65. minutě tak zvrátil hrozbu prohry svými góly (68. a 92.) na 3:3.

Duisburg propásl po silném výkonu příležitost odlepit se ze dna tabulky a Borussii minula porážka čtyři dny po úspěšném postupu do čtvrtfinále DFB Pokal.

V první čtvthodince zápasu si Borussia vybojovala lehkou herní převahu. Dedeho přímý kop mířil na Valdeze do vápna, ten ale míč minul. Na správném místě se ocitl Wörns, jeho střela ovšem postrádala potřebnou razanci, takže s ní brankář domácích Beukert neměl žádné problémy. Další možnost se naskytla opět Valdezovi, míč ale minul tyč jen o pár centimetrů. Tím se dortmundský útok na delší dobu odmlčel. Domácí se díky děravé záloze hostí dostávali více do gólových šancí, první měl Georgiev. O tři minuty později došlo po rohovém kopu nedorozumění v malém vápně mezi Zieglerem a Petričem, odražený míč padl přímo k nohám obránce Philipesca a ten si nenechal ujít nabízenou příležitost, čímž poslal domácí do vedení. Snaha hostí o vyrovnání narážela na dobře organizovanou obranu Duisburgu.

Hra Borussie postrádala najednou strukturu a přidaly se též katastrofální ztráty míče. Potrestání v podobě druhého gólu domácích na sebe nenechalo dlouho čekat. Nováček Nicolescu našel míč a poslal do kontru Williho, který ukázkově zakončil do pravého dolního rohu brány hostí.

Po výměně stran byla znát zřejmá domluva v šatně Dortmundu. V 51. minutě se podařilo Sebastianu Kehlovi, neobvykle zády, snížit na 1:2. Hra nabrala spád. V 59. minutě se Dede ve vlastní šestnátce rozkročil proti Grličovi a vypíchl mu míč, sudí to však viděl jako faul a nařídil pokutový kop. Tararache s klidem proměnil a zvýšil tak vedení domácích opět na dvougólové.

Pár minut nato trenér Doll zareagoval a poslal na hřiště po delším zranění Alexandra Freie a Diega Klimowicze. Jeho rozhodnutí bylo korunováno o tři minuty později. Rukavinův centr skončil přímo na Klimowiczově hlavě a ten míč usměrnil do levého rohu brány domácích. Probuzený Dotmund se chopil iniciativy a zatlačil Duisburg na jeho půlku. Domácí občas zahrozili nebezpečnými kontry. V nastaveném čase pak přišel vytoužený vyrovnávací gól, jehož autorem byl opět Diego Klimowicz. Zklamání ve tváři trenéra domácích a bujaré veselí na lavičce hostí se nedalo přehlédnout...

Autor: Jitka Ludvíková / bvb.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele