22. kolo
02.03.2008 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

VfL Bochum - Bayer Leverkusen 2:0

VfL Bochum potvrdila svou pověst, že je jedním z nejlepších celků, který vyhrává domácí zápasy. V dohrávce 22. kola porazila zaslouženě Bayer 04 Leverkusen 2:0, a vyhoupla se tak na 12. příčku v tabulce, dostatečně vzdálenou od sestupových míst.

Pro Leverkusen to byla první porážka v jarní části a teprve druhá v posledních jedenácti zápasech. Bayer tak uvolnil svou pozici Hamburku, který doma porazil Frankfurt a vybudoval si náskok třech bodů.

Góly domácích zařídili bochumský kapitán Tomasz Zdebel (66.) a Christoph Dabrowski dvě minuty před koncem utkání.

Diváci viděli v prvním poločase dva disciplinované celky, jejichž hra byla dosti vyrovnaná a odehrávala se víceméně od vápna k vápnu. Ve 29. minutě se hosté nebezpečně přiblížili před bránu domácích a Barnetta měl po přihrávce od Barbareze na kopačce jisté vedení. Bochumští obránci tomu mohli jen tak tak zabránit. Těsně před koncem první půlky si domácí vytvořili lehčí herní převahu, ale nepodařilo se jim skórovat.

Po výměně stran byli hosté aktivnější a vytvářeli tlak na domácí, kteří se uchýlili k několika brejkům. Po deseti minutách se situace zase vyrovnala a oba celky hrály dopředu ale bez potřebného zakončení.

V 63. minutě našel Kießling dlouhým centrem Barbareze, ten ale nedal míči potřebnou razanci a Laštůvka mohl dobře zasáhnout. V následném brejku domácích Dabrowski přihrál volnému Zdebelovi a ten z otočky míč šoupl do Adlerovy brány.

Trenér Bayeru Skibbe zareagoval a poslal na hříště bývalé bochumáky Gekase a Freiera, kteří se měli postarat o větší útočné nebezpěčí. Místo toho si ale domácí stále více vytvářeli gólové šance. Thomas Zdebel to zkusil dělovkou, ale Adler stačil míč vyrazit dopředu. Auerovi se nepodařilo odražený míč dostat zpět do brány. Domácí znali jen jeden směr, a to dopředu. Jejich angažovanost se vyplatila, když v 88. minutě po nádherné asistenci Ona zvýšil Dabrowski na 2:0. Trenérova radost u postranní čáry se nedala přehlédnout.

Autor: Jitka Ludvíková / vfl-bochum.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

preco nehral sestak?????????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele