19. kolo
09.02.2008 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - MSV Duisburg 2:1

Wolfsburg zvládl důležitý zápas, dokázal otočit nepříznivý průběh a získal cenné tři body. Duisburg je i nadále poslední, Vlci se naopak mílovými kroky vzdalují od sestupové zóny.

VfL se od začátku tlačilo do útoku a svého soupeře pořádně přimáčklo. Ve 13.minutě měl první šanci domácích Edin Džeko. Na vápně si dokázal poradit se dvěma obránci, bohužel pro něj šla jeho střela možná dvacet čísel vedle branky Duisburgu. Po 20 minutách se potvrzovala slova Felixe Magatha z předzápasové tiskové konference. Duisburg bránil i v 9 lidech a hráči Wolfsburgu museli prokazovat trpělivost při svých útocích. Ve 26.minutě to ale byli hosté, kdo se radoval z první branky utkání. Niculescu dostal přihrávku na vápno domácích a precizní střelou na zadní tyč překonal Benaglia. Poté už na hřišti nebyli hosté vůbec vidět, občas se od nich míč odrazil jako od sloupů, ale kombinovali jen a jen domácí. Deset minut po úvodní brance se dočkali vyrovnání. A jakého. Marcel Schäfer napřáhl z 28 metrů a nedal hostujícímu gólmanovi jedinou šanci k odvrácení vyrovnávací branky. Domácí stále měli zápas ve svých rukou, ale do konce první půle už se nic důležitého neodehrálo, a tak šli oba soupeři do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Ani druhá půle nepřinesla herní změny, Wolfsburg byl stále aktivnějším týmem a bylo vidět, že chce dát co nejrychleji gól. To se povedlo v 54. minutě. Po spolupráci útočníků Džeka a Grafiteho dostal druhý jmenovaný parádní přihrávku do běhu, ocitl se sám před Beuckertem a chladnokrevně zakončil na 2:1. Po hodině hry tempo zápasu hodně opadlo, domácí se soustředili spíše na obranu a hosté nevěděli, jak vůbec přejít do útoku. V 76.minutě přišel na místo Marcelinha na hřiště Dejagah a hodně oživil hru domácích. Hráči VfL si užívali závěr zápasu a drželi míč hodně daleko od branky švýcarského reprezentačního gólmana Benaglia. Do konce zápasu už se tedy nic nestalo a domácí naprosto zaslouženě získali 3 body za výhru 2:1

Autor: Michael Künzel

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele