26. kolo
29.03.2008 15:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Werder Brémy - MSV Duisburg 1:2

Velká senzace se dnes odehrála v Brémách, Werder doma nestačil na Duisburg a prohrál 1:2.

Diváci, kteří v sobotní poledne navštívili brémský stadion, se při pohledu na uhlazený fotbalový pažit vůbec nenudili. Ba naopak. Šancí bylo víc než dost, především na straně domácích, tedy zelenobílých borců. Střelci Werderu ohrožovali svatyni Toma Starkeho velmi permanentně a v celkovém součtu na něj vyslali třiadvacet střel, z nichž však mezi tyče mířilo pouze sedm. Duisburg byl co se týče ofenzívy daleko méně aktivní, zato však o poznání efektivnější. Ze čtyř střel na gólmana Wieseho totiž hosté zužitkovali hned dvě z nich a mohli se radovat z vítězství.

V prvním poločase se první větší šance zrodila v minutě třinácté po střele chorvatského kanonýra Ivana Klasniče. Hosté zahrozili o pět minut později, kdy po centru Grliče nebezpečně hlavičkoval Adam Bodzek. Ve 25. minutě pak po přihrávce Hunta pálil nepřesně Baumann. Chvíli poté se o gól pokoušeli ještě obránci Jensen s Mertesackerem. Marně. V 32. minutě však pravačkou neomylně zavěsil aktivní Grlič, který nedal Wiesemu nejmenší šanci - 0:1. O štěstí se pak pokoušeli i Niculescu se Schlickem. Další gólová chvilka přišla čtyři minuty před koncem poločasu, když Mannaseh Ishiaku vstřelil branku, stejně jako Grlič, po rohovém kopu.

Trenér Thomas Schaaf do druhého poločasu vyslal na hřiště Sanoga s Rosenbergem a především prvně jmenovaný se v druhé půli řádně staral o rozruch před Starkeho brankou. Čtyři minuty po zahájení druhého poločasu jedovatě pálil také velmi aktivní Klasnič. V 58. minutě se konečně Brémy dočkaly. Po faulu Michaela Lameyho vstřeli brazilský kouzelník Diego branku z přímého kopu a vrátil svůj do hry o body. Brémy hrály vabank. O branku se postupně pokoušeli Diego, Klasnič, Sanogo i Fritz, leč bez efektu. Za hosty pak zahrozil Rumun Niculescu. Tlak Werderu sílil v závěrečných minutách, povedeně hlavičkoval Klasnič. Brémy však neuspěly a zkomplikovaly si boj o Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Hlaváč / werder.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasná 1. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tam vyvádějí !!! Jakoby by si řekli : "...špičku bundesligy hrát nechceme" !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele