34. kolo
23.05.2009 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Karlsruher SC - Hertha BSC 4:0

Extrémně důležitý zápas pro obě strany nakonec skončil neslavně jak pro Karlsruhe, tak i pro Herthu. Domácí sice vrátili soupeři podzimní porážku a zvítězili 4:0, jenže i přesto se bádenský celek s bundesligou loučí. Na druhé straně promrhali hosté šanci dostat se do Ligy mistrů.

Vstup do utkání měla ale lepší Hertha, která nervózně působící obranu Karlsruhe často dostávala do úzkých. Jako první to zkoušel v 7. minutě Pantelić, hlavičkou ale branku netrefil. Chvíli nato se hned po několika chybách domácí defenzivy dostal míč k Ebertovi, jeho bomba ale branku minula. Poslední šanci domácích měl znovu Pantelić, stejně jako v prvním případě ale mířil hlavou vedle.

Domácí tým dlouho nepředvedl vůbec nic, po půlhodině hry ovšem převzal iniciativu a začaly se dít věci. Ve 31. minutě se před Drobným zjevil Freis, ale míč od jeho kopaček zamířil jen do náruče českého brankáře. Hosté ovšem nebyli poučeni a za dvě minuty už prohrávali. Freise tentokrát našel Celozziho centr a domácí útočník uklidil míč do protipohybu Drobného - 1:0. Od té doby existoval na hřišti jen jediný tým a sice ten domácí. To ještě umocnila 40. minuta, kdy si na Stindlův roh naskočil Franz a hlavičkou k přední tyči zvýšil na poločasových 2:0.

I do druhé půle vstoupili lépe hosté, ono nic jiného než aktivita směrem dopředu jim nezbývalo. V 50. minutě se ve velmi dobré pozici objevil Kačar, ale svou bombou branku minul. Takřka totéž si srbský záložník zopakoval o chvíli později, poté si ale už vzalo slovo opět KSC. Nejdříve ztroskotal na Drobném Kennedy, v 62. minutě se ale ten samý hráč již radoval. Celozziho centr tentokrát dolétl až na zadní tyč, kde na australského útočníka zívala poloprázdná brána - 3:0.

Tříbrankové manko již Berlíňany definitivně zlomilo, za chvíli je musela po Langkampově hlavičce zachraňovat tyč, v 72. minutě již Hertha inkasovala počtvrté. Za Celozzim nechtěl zůstat pozadu Stindl a i on si připsal druhou nahrávku, když poslal "do ohně" opět dobrý roh a tentokrát si na něj naskočil Kennedy, který předtím nedal branku více než rok, dnes se ale trefil hned dvakrát - 4:0.

S přibývajícím časem však bylo i domácím jasné, že se zázrak nestane, protože Energie Cottbus vedla a nakonec také zvítězila nad Leverkusenem. Karlsruhe tak nechalo Herthu chvíli hrát, určité šance měli Pantelić a Voronin, ale další branka už nepadla. Na závěr si ještě fanoušci obou spřátelených klubů slíbili, že budou i nadále držet pospolu jako vzduch a voda, ačkoliv jejich vzájemné setkání skončilo dnes smutně.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Arne

Mein Herz schlägt Blau-Weiß...

Reagovat
Lorcan

0:2

Reagovat
Arne

2000 Vereine, 100 Bundesligisten - Sportstadt Berlin.

Hertha BSC: Die Realität ist ein Spezialfall des Möglichen.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele