34. kolo
14.05.2011 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - FC St. Pauli 2:1

Mainz zakončil svoji nejúspěšnější sezónu v historii klubu na pátém místě a příští rok si tak zahraje Evropskou ligu. St. Pauli se naopak minimálně na rok s nejvyšší soutěží loučí.

Utkání se rozbíhalo poněkud pomaleji, ale postupem času začali domácí získávat znatelnou převahu. První velkou příležitost na otevření skóre měl v deváté minutě po centru Fathiho Ivanschitz, ale z deseti metrů hlavičkoval pouze do břevna. O deset minut později měl rakouský internacionál po akci Schürrleho další dobrou možnost, ale z voleje pálil nepřesně.

To bylo na dlouhou dobu od Mainzu všechno, ve zbývajícím čase první půle převzali iniciativu hosté. Ti si první nadějnou možnost vypracovali ve 21. minutě, Bungert odvrátil Guneschův přízemní centr pouze k Bartelsovi, ten ale z bezprostřední blízkosti mířil pouze do připraveného Wetkla. Tři minuty před koncem prvního dějství se ale St. Pauli dočkalo zaslouženého vyrovnání. Ebbers přiťukl do ideální pozice míč Lehmannovi, a ten z 15 metrů trefil přesně pravý dolní roh Wetklovy branky - 0:1.

Po obrátce znovu získali převahu domácí, v 54. minutě si Holtby z pravé strany seběhl do středu, odkud vypálil a Kessler měl s jeho střelou plné ruce práce. Za čtyři minuty zastavil Morena v pokutovém území nedovoleným zákrokem Allaguiho a sudí Winkmann nařídil i přes protesty hostujících hráčů pokutový kop. K němu se postavil Schürrle a tvrdou ranou překonal Kesslera - 1:1. Domácí kanonýr si tak připsal jubilejní 15 branku v letošní sezóně.

Schürrle byl i nadále při chuti, v 68. minutě se k němu snesl v pokutovém území míč, ale Kessler dokázal jeho tvrdou střelu vyrazit. O chvíli později vyšel z dalšího vzájemného duelu vítězně Kessler a neustále tak držel pro svůj tým naději na tříbodový zisk. Osm minut před koncem ale našel Schürrle v pokutovém území střídajícího Risseho, ten sice trefil nejprve tyč, ale osamocený Allagui už si následně věděl rady - 2:1.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele