31. kolo
23.04.2011 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FC Kaiserslautern 0:1

Kaiserslautern dokázal zásluhou branky Lakiče vyhrát po téměř jedenácti letech v Gelsenkirchenu a udělal tak výrazný krok k záchraně.

Utkání začalo pěkně zostra, hned ve třetí minutě měli první velkou příležitost hosté, Metzelder v rozhodujícím okamžiku podklouzl, Tiffert našel volného Hoffera, který ale nedokázal z dobré pozice trefit odkrytou branku. Odpověď Königsblauen na sebe nenechala dlouho čekat, Edu centroval do pokutového území, kde v obtížné pozici nedůrazně hlavičkoval Farfán. Ve 13. minutě přišlo vynucené střídání na straně Kaiserslauternu, místo zraněného Dicka musel přijít na trávník Kirch.

O šest minut později našel po kombinaci Raúla s Farfánem druhý jmenovaný Edua, ten ale míč špatně trefil, a tak nemohl Trappa ohrozit. Za další čtyři minuty centroval z levé strany Hloušek, ale Hoffer nedokázal ve stoprocentní příležitosti ohrozit branku. Vzápětí napřáhl Tiffert, ale Neuer se překvapit nenechal. Po půlhodině hry pálil na druhé straně Farfán, ale Trapp balón bezproblémů vyrazil. Ve 41. minutě našel Farfán v ideální pozici Draxlera, ten ale nedokázal umístit míč do sítě. A to se ukázalo jako rozhodující okamžik celého zápasu, o minutu později totiž Hloušek našel Lakiče, a ten umístil balón nechytatelně k levé tyči - 0:1.

Do druhé půle udělal domácí kouč Ralf Rangnick hned dvě změny, místo Pliatsikase s Farfánem poslal na trávník dvojici Jurado - Baumjohann. Od té doby jsme byli svědky zcela jiného obrazu hry, Schalke mělo znatelně navrch a FCK se musel soustředit především na obranu. Domácí měli sice více ze hry, ale žádnou šanci na srovnání skóre si dlouho vypracovat nemohli. To se změnilo v 78. minutě, Escudero napřáhl z hranice pokutového území, Trapp vyrazil míč pouze před dobíhajícího Draxlera, ani ten ale nedokázal dostat balón do sítě.

S přicházejícím závěrečným hvizdem začal tlak Schalke slábnout a Kaiserslautern si tak v poklidu hlídal nejtěsnější možné vedení. Ještě jednu šanci na srovnání skóre si však domácí přecejen vybojovali tři minuty před koncem, střídající Karimi našel v pokutovém území nabíhajícího Matipa, ten ale mířil těsně vedle levé tyče, a Schalke si tak připisuje první porážku od nástupu nového kouče Rangnicka.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3 1-Raul,Farfan,Raul,-Hloušek

Reagovat
deiw

nevíte někdo jestli to bude někde na internetu??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele