29. kolo
09.04.2011 18:30 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - 1. FC Kaiserslautern 2:4

V oboustranně zajímavém ofenzivním utkání se nakonec radoval hostující Kaiserslautern a připisuje si tak mimořádně důležité tři body díky kterým se vyšplhal již na průběžnou dvanáctou příčku. Stuttgart naopak zůstává i nadále v bezprostředním ohrožení.

V úvodu se oba týmy soustředily především na obranu, dodržovaly předem stanovené taktické pokyny a hra tak příliš zajímavých akcí nenabídla. První možnost na ohrožení branky si vytvořili v sedmé minutě domácí, Kuzmanović přihrál Harnikovi, ten si poradil s Rodneiem a prověřil připravenost Trappa.

O dvě minuty později rozehrával Tiffert rohový kop, ale Dick hlavičkoval nepřesně. Ve 12. minutě musel být po souboji s Pogrebňakem ošetřován Abel, který utrpěl tržnou ránu nad levým okem. Za dalších šest minut předvedl Lautern ukázkový rychlý protiútok, Dick prostrčil míč na Kircha, ten poslal do pokutového území pěkný centr, Lakić na zadní tyči přeskočil Boulahrouze a poslal balón do sítě - 0:1.

Ve 26. minutě byl v hlavní roli opět hrdina z předchozího okamžiku Kirch, který ve snaze o odkop trefil v pokutovém území Molinara a sudí Deniz Aytekin nařídil pokutový kop, který se štěstím proměnil Kuzmanović - 1:1. Ve 39. minutě navíc našel Kuzmanović parádní přihrávkou šajtlí rozběhnutého Molinara, ten od brankové čáry vracel míč do ohně kde ho branky usměrnil důrazný Pogrebňak - 2:1. Abel musel nakonec minutu před koncem prvního poločasu přecejen odejít, na trávníku ho tak nahradil Martin Amedick.

Do druhé půle už nenastoupil hostující hrdina Kirch, kterého vystřídal Slaven Rivić. Ve 48. minutě pálil z dobré pozice Okazaki, ale Trapp si s jeho zakončením bezproblémů poradil. O sedm minut později přihrál Hloušek Lakičovi, ten ještě posunul do strany na Riviče, který však pálil vysoko nad branku. VfB bylo hodně pasivní a bylo jen otázkou času, kdy toho Lautern využije a vstřelí vyrovnávací branku.

V 64. minutě provedl hostující trenér Marko Kurz poslední střídání, Petsose nahradil Erwin Hoffer. Vzápětí zakombinoval Morávek s Rivičem, druhý jmenovaný potom odcentroval do pokutového území kde nepřesně zakončoval Lakić. Za čtyři minuty vyslal Tiffert z hloubi pole geniální pas za obranu na rozběhnutého Hoffera, a ten špičkou kopačky poslal míč přes vyběhnuvšího Ulreicha do sítě - 2:2.

V 78. minutě znovu střílel Hoffer, Ulreich musel vyrážet na roh. Z další akce už ale udeřilo, Tiffert rozehrál z levé strany rohový kop, na centr si na malém vápně naběhl Lakić a poslal Lautern znovu do vedení - 2:3. Stuttgart se potom ve snaze o vyrovnání pustil s velkou vervou do útoku, střela Träsche si ovšem cestu do branky nenašla. Naopak z následného rychlého protiútoku udeřilo znovu na druhé straně, Tiffert obral o míč Träsche, přihrál Rivičovi a ten upravil na konečných 2:4.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhrajem a to hodně 4:1(Harnik, Hajnal, Kuzmanovic, Okkazaki)

Reagovat
skorpikk

já zariskuju a vsadím na neprohru hostů

Reagovat
smazaný uživatel

děláš blbost

Reagovat
skorpikk

Tak jsem mel pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele