33. kolo
07.05.2011 15:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

VfL Wolfsburg - 1. FC Kaiserslautern 1:2

Kaiserslautern naplno zabodoval potřetí v řadě, dnes zvítězil ve Wolfsburgu a zpečetil tím své setrvání v nejvyšší německé soutěži. O něj naopak Vlci budou muset ještě bojovat poté, co konkurentovi podlehli 1:2 a hrozí jim dokonce i přímý sestup.

Wolfsburští potřebovali body mnohem víc než soupeř a na hřišti to bylo znát - domácí tým brzy napadal a hnal se dopředu, za což byl navíc rychle odměněn. V šesté minutě udělali hosté v rozehrávce obrovskou chybu, což dorážkou z bezprostřední blízkosti potrestal Mandžukić - 1:0. Štěstí poté zkoušel dvakrát Diego z přímého kopu, na druhé straně zase Benaglio poslal k zemi Hlouška a mohl být rád, že za to sudí Kircher nenařídil penaltu.

Domácí převaha se postupně vytrácela a v 25. minutě byla definitivně pryč, což zařídil budoucí hráč Wolfsburgu Lakić. Chorvatský kanonýr si našel míč po rohovém kopu a mezi domácími stopery Friedrichem a Kjaerem srovnal na 1:1. Lautern byl najednou nahoře, Tiffert tvořil hru, zahrával standardky a po jedné takové se urodil druhý gól. Kjaer tentokrát nebránil dostatečně těsně Amedicka a ten ve 44. minutě dal pravačkou na 1:2.

Po přestávce se hosté pochopitelně stáhli a hrálo už jen výhradně VfL. Vyrovnáno mohlo být tři minuty po obrátce, hlavičku Mandžukiće ale odvrátil Jessen. Po hodině hry pak měl možnost hned dvakrát zaúřadovat Helmes, jenže v obou případech ideální pozici prováhal a selhal. S postupujícím časem se na wolfsburské kopačky stále častěji vkrádala nervozita, a když se v závěru neurodilo ani z pološancí Koa a Riethera, mohli se hosté radovat.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Hloušek, Morávek)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele