17. kolo
18.12.2010 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FC Kaiserslautern 1:2

Werder završil nepodařený podzim a doma překvapivě přenechal všechny body Kaiserslauternu, který tak svého dnešního soupeře přeskočil v tabulce a přehoupl se přes dvacetibodovou hranici. O všem rozhodl chorvatský kanonýr ve službách FCK Lakić.

Hosté z Betzenbergu měli start do zápasu jako hrom a už po 23 sekundách vedli. Tiffert na pravé straně obehrál Pasanena a nacentroval na Lakiće, který se odpoutal od Mertesackera a hlavou vsítil nejrychlejší gól letošní bundesligové sezóny - 0:1. Werder se z úderu zhruba deset minut vzpamatovával a za dalších deset pak mohl inkasoval podruhé, parádní střelu Iličeviće ale vytáhl neméně vydařeným zákrokem Wiese.

Poté se ale už brémští vzpamatovávali a začali soupeře svírat v nůžkách. Své zaváhání mohl hned dvakrát napravit Mertesacker, v obou případech ale hlavičkoval nad branku. Stejně dopadla i střela Marina, domácí štírek se ale ve 34. minutě přihnal do šestnáctky a Abel ho musel zastavit za pomocí loktu. Následnou penaltu pak do pravého růžku branky proměnil Hunt - 1:1. Do půle ještě nebezpečně pálil Wagner, otočit skóre se ale domácím nepovedlo.

Po obrátce se tak ozvali hosté a bylo to s gólovým podtextem. V 52. minutě využil Iličević podklouznutí Fringse, vydal se na zteč a ve vápně našel svého krajana Lakiće, který se tentokrát trefil neomylně k bližší tyči - 1:2. Werderaner mohli brzy odpovědět, po akci Arnautoviće a hlavičce Marina ale odvracel Abel, vzápětí na druhé straně hlavičkoval Lakić jen do Wieseho náruče.

Brémy pak znovu začaly přebírat iniciativu, v 71. minutě jim ale dýku do zad mohl vrazit povedený kontr hostí, po Dickově centru ovšem v koncovce selhal Iličević a vzápětí šli hosté do deseti, když Bugera nešikovně zastavil Marina a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Werder tak vrhl vše do ofenzivy a deset minut před koncem sahal po vyrovnání, když Marin našel Wagnera, ten ale ve stoprocentní pozici trefil hostujícího brankáře Sippela.

Domácí útočník pak vypil kalich hořkosti do dna pět minut před koncem, když fauloval Tifferta a po druhé žluté kartě se poměr hráčů na hřišti vyrovnal. Když minutu nato odmítl přidat pojistku Nemec a svoji šanci poslal mimo tři tyče, nadechli se domácí k poslednímu zoufalému tlaku. Po rohu Marina hlavičkoval Schmidt ale jen vedle Sippelovy svatyně a hosté již tři body uhájili.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele