18. kolo
21.01.2012 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Střelecké trápení Lauternu sepsalo další kapitolu, proti Brémám

Zimní přestávka, noví hráči do ofenzivy, ani to hráčům Kaiserslauternu nepomohlo od střeleckého trápení, Rudí ďáblové tak proti Werderu vyšli již podeváté střelecky naprázdno - to vše z doposud osmnácti odehraných zápasů! Oba celky tak zůstávají na svém.

Betzenberg dnes zažil jednu velkou premiéru: poprvé v letošní sezóně a podruhé za své téměř dva roky trvající angažmá v Kaiserslauternu se v základní sestavě objevil Jan Šimůnek, přičemž poprvé, loni v pohárovém utkání proti Bielefeldu na hřišti vydržel pouhých sedm minut, odtud pak pramenil začátek jeho nekonečných zdravotních potíží. A jeho spoluhráči se od samého úvodu pořádně činili, hráli hodně aktivně, ovšem až na hlavičku Kouemahy si dlouho nemohli vytvořit kloudnou možnost. Elánem oplýval zejména mladičký Polák Świerczok, dostal se i ke střele, tu mu ale bez problémů lapil Wiese.

Brémy začaly postupem času vyrovnávat hru, jejich snaha poté vyvrcholila ve 23. minutě. Ekici našel přesným centrem hlavu Rosenberga, jeho pokus ovšem zastavila pravá tyč Trappovy branky, hned o zlomek okamžiku později pálil ten samý hráč znovu, tentokrát se mu však zakončení hrubě neujalo, k dorážce se snažil protlačit ještě Prödl, toho ale doslova knokautoval Rodnei. Rakouský bek potom hřiště v nezáviděníhodné pozici opustil.

Na trávník tak musel, ještě ne úplně doléčený Silvestre, zpočátku mu však domácí adaptaci pořádně usnadnili. Volný přímý kop sice rozehrával Bugera, napálil ale jen zeď. Tlak Lauternu začal kulminovat těsně před odchodem do kabin. Tutovku měl na kopačce Kouemaha, jenž si skvěle pracoval dlouhý balón, potom už však nedokázal vyzrát na dvojblok Wiese - Silvestre. Následně rozehrál standardku Tiffert, Fortounis ale z obtížné pozice mířil jen do tyče, od které se míč odrazil do Wieseho náruče. A mohlo být ještě pro Rudé ďábly pořádně horko, Ignjovski ovšem na Trappa tváří v tvář nevyzrál.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po pauze. Skóre mohl z ničeho nic otevřít Šimůnek, po rohovém kopu byl ale překvapený a z bezprostřední blízkosti nedokázal zamířit mezi tři tyče. Betzenberg pak bouřil i o pár minutek později - to se z velké dálky opřel do míče De Wit, jeho projektil však ke smůle domácích zaťukal jen na břevno. Lautern tak nedokázal ani druhou mimořádně povedenou ofenzivní pasáž přetavit v kýženou vedoucí branku.

Potom opět hra upadla na nějaký čas do kómatu. A při dalším probuzení to byl opět Werder, kdo se nakonec mohl radovat. Nejdříve Pizarro vybojoval loženku pro Rosenberga, ten ovšem pálil přesně do míst, kde stál připravený Trapp. Hosté jakoby tímto momentem dostali nový impuls. Příležitost měl i sám peruánský ostrostřelec, byl však zády k bráně a ještě ke všemu pálil z bezprostřední blízkosti, na výborného Trappa tak ani vyzrát nemohl. V samém závěru nejprve střílel mimořádně aktivní De Wit, Wiese si však poradil, to už se potom nedalo říct při střele Świerczoka, jeho rána ale prosvištěla na centimetry vedle pravé tyče.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele