16. kolo
11.12.2011 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FC Kaiserslautern 1:1

Domácí rozlučka s rokem 2011 Dortmundu příliš nevyšla. Proti Kaiserslauternu sice po gólu Kagawy vedl, nakonec se ale musel spokojit pouze s remízou 1:1, která pro něj znamená nepříjemnou ztrátu.

Kaiserslautern nezačal vůbec špatně a favorizovanému Dortmundu v úvodu téměř nic nedovolil. I proto Schmelzerovi nakonec nezbylo nic jiného, než vyzkoušet své štěstí alespoň střelou z velké vzdálenosti. Ta ale postrádala notnou dávku přesnosti. Mnohem nebezpečnější byl na druhé straně Florian Dick, jehož tvrdou dělovku musel Weindenfeller vyrazit nad břevno.

Po nevýrazném začátku se Dortmund rozehrál a začal nebezpečně hrozit. Jeho první gólovku přinesla 14. minuta. Da Silva zahrával přímý kop, v malém vápně se dostal k míči Lewandowski a v nelehké pozici vystřelil. Povedlo se mu ovšem nastřelit pouze břevno. Už o několik sekund později přišel vcelku diskutabilní okamžik. Po souboji s Abelem se skácel v šestnáctce k zemi Kagawa, jenže penaltu si u rozhodčího Aytekina nevymodlil.

Ve 27. minutě se domácí fanoušci konečně dočkali. Großkreutz přiťukl Gündoganovu přihrávku na Kagawu, ten si na hranici šestnáctky zpracoval míč a svou pravačkou jej neomylně poslal za záda gólmana Trappa. Těsně před přestávkou mohl Dortmund své vedení ještě navýšit, jenže Hummelsovu hlavičku po centru Da Silvy dokázal odvrátit u tyčky stojící Sahan.

Po změně stran začali svěřenci trenéra Kloppa aktivně, dlouhou dobu si ale nedokázali vytvořit žádnou stoprocentní šanci. Hodně horko bylo každopádně hostujícím příznivcům v 57. minutě, kdy nebezpečnou přihrávku Grosßkreutze odvrátil na poslední chvíli před dobíhajícím Lewandowskim vyběhnuvší gólman Trapp. Přesně po hodině hry přišel pro celý žlutočerný tábor velký šok. Centr Tifferta odvrátil Piszczek nešťastně pouze k Sahanovi, který následně z hranice šestnáctky napálil míč z voleje nechytatelně k tyčce.

V 72. minutě byl Dortmund ohromně blízko své druhé brance, jenže Hummelsova nenápadná hlavička orazítkovala pouze tyčku, hned vzápětí pro změnu vychytal Kevin Trapp kanonýra Roberta Lewandowského. O deset minut později přišel další krásný fotbalový moment. To se míče ujal Mario Götze, popotáhl jej k pokutovému území a následně tvrdě vypálil. Povedlo se mu však nastřelit pouze břevno hostující brány. Dortmund se až do závěrečného hvizdu snažil s nerozhodným staven něco udělat, jeho snaha však kýžené ovoce nepřinesla.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dortmund doma musí urvat 3 body 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna remízka :)

Reagovat
smazaný uživatel

skur.. dortmund pojeb.. mi celý lístek, doufám, ze nikdy nevyhrajou ligu,krypli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele