10. kolo
25.10.2013 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Stuttgart neproměnil šance a rozešel se s der Clubem smírně

Až nečekaně zábavné střetnutí bylo k vidění na půdě Mercedes-Benz Areny, kde se Švábi záhy ujali vedení, ovšem krátce nato o výsadu přišli a Norimberk už cenný bod udržel, čímž si na své konto zapsal již sedmý nerozhodný výsledek

Defenzivní linie Stuttgartu doznala oproti předchozímu utkání na hřišti Rothosen (3:3) hned tří zásadních změn: Ulreich konečně dokázal vyléčit zranění ruky a po třech duelech tak zpátky na lavičku vrátil Kirschbauma. Na stopera se postavil rovněž uzdravený (koleno) Niedermeier a Haggui, kteří nahradili dvojici Rüdiger - Gotoku Sakai. Schwaab se poté vrátil na beka.

Nový vládce franského týmu Gertjan Verbeek ve svém prvním zápase vsadil na totožnou sestavu, kde akorát místo Pekharta postavil na hrot Drmiče a Pinolu nahradil Mak.

Někteří diváci se po svém příchodu na stadion ještě ani pořádně nestačili usadit a rázem mohli slavit: Gentner ve vápně oslovil Maxima, kterého pouze za cenu nedovoleného zákroku zastavil Stark a rozhodčí Winkmann nařídil pokutový kop! Odpovědnost vzal na svá bedra zkušený Ibišević a střelou k levé tyči pohodlně otevřel skóre - 1:0! VfB bylo rázem na koni...

...radost však švábskému týmu dlouho nevydržela. Konkrétně za pouhopouhé tři minuty vyslal Chandler parádní uličku na nabíhajícího Drmiče, který výstavní šajtlí za pomoci vzdálenější tyče uklidil balón do sítě - 1:1. Domácí se pod vedením nového lodivoda prezentují pohledným ofenzivním fotbalem s bleskovým přechodem do útoku a právě tuto devízu prezentoval Ibišević s Harnikem, druhý jmenovaný ovšem následně nedokázal překonat skvěle reagujícího Schäfera! Další překvapivou šanci měl Traoré, jehož centr zaťukal na vzdálenější tyčku branky FCN!

Švábi měli herně navrch, avšak nemohli žádnou z mnoha šancí zužitkovat. Tradičně parádně zahrávané standardky z produkce Maxima opět působily franské obraně nemalé starosti: Ibišević se po prodlouženém rohu dostal na zadní tyči k zakončení z akrobatické pozice, ovšem vymezený prostor tak jako tak nenašel. Svůj okamžik slávy si mohl vychutnat také Kvist, dánský středopolař ale svoji ranou jen potvrdil, že jeho hlavní náplní práce je defenziva.

Pět minut před odchodem na poločasovou přestávku se do odraženého míče z mírného úhlu opřel Hloušek a Ulreich měl s jeho projektilem plné ruce i nohy práce, ale dokázal si poradit bez větších problémů! Nastavený čas přinesl další roh Maxima a tutovku Harnika, ale rakouský křídelník, jenž se poslední dobou spíše trápí, nepochopitelně z bezprostřední blízkosti minul!

Zajímavá podívaná plynule navázala i po obrátce. Další ze skvěle zahrávaných rohových kopů Maxima na malém vápně našel zcela neobsazeného Gentnera, ten ale nepochopitelně do prostoru branky ještě nezacílil! Také další velká šance VfB nesla podpis rumunského tvůrce hry, který z volného přímého kopu našel hlavu nabíhajícího Ibiševiče, ten ale branku nenašel.

Postupem času byla hra rozkouskována hned několika střídáními na obou stranách a tempo hry tím pádem logicky pokleslo. Na opačném pólu mohl z ničeho nic udeřit čerstvě příchozí Ginczek (nahradil Maka), ale vysoký útočník na vyběhnuvšího Ulreicha stejně recept nenašel. Vzápětí se navíc do odraženého balónu opřel pohotový Kiyotake, domácí brankář však pohotovým reflexem svoji družinu zachránil od pohromy! Konečné slovo mohl mít aktivní Maxim, který dostal pas od Ibiševiče, ovšem ránu prvně jmenovaného na brankové čáře vytěsnil Pogatetz!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberku, k čemu jsou ty remízy? Akorát k sestupu ! Přidejte !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele