19. kolo
30.01.2016 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - FC Ingolstadt 04 2:0

Borussia Dortmund zvládla letošní premiérový duel v Signal Iduna Parku a díky zaváhání svých soupeřů má na druhém místě náskok už deseti bodů. Dnešní vítězství 2:0 se nerodilo lehce, Ingolstadt hrál velmi dobře v obraně a hrozil z rychlých protiútoků. Nakonec ale domácí dvěma góly v závěrečné čtvrthodině spasil kanonýr Pierre-Emerick Aubameyang.

Po opatrném úvodu se jako první o slovo přihlásili hosté a Roman Bürki se proti přízemní ráně Daria Lezcana z nějakých dvaceti metrů musel pořádně natáhnout. Dortmund zahrozil hned záhy, když po přímém kopu Henrika Mchitarjana a nejistém vyběhnutí Ramazana Özcana hlavičkoval těsně vedle Sokratis Papastathopulos.

Bavoři si další velkou příležitost vytvořili po půlhodině hry. Dlouhý nákop brankáře Özcana přeletěl vysoko postavenou defenzivu Borussie, Lezcano se naráz zjevil sám před Bürkim, jehož si elegantně obhodil, navrátivší Hummels s Pisczekem však dokázali paraguayského reprezentanta před prázdnou bránou o míč připravit.

Odkrytou klec měl před sebou také na druhé straně Adrián Ramos - Durmův střílený centr lehce tečoval Aubameyang, Özcan míč vyrazil přímo k Ramosovi, ten ovšem z malého vápna hlavou minul.

Velice kuriózní situace se odehrála v 66. minutě. Ingolstadt zvýšil intenzitu napadání při domácí rozehrávce, přičemž Mats Hummels pod tlakem ve snaze nahrát malou domů nechtěným lobem překonal vlastního brankáře a Ingolstadt se radoval z vedení. Ne však dlouho, hlavní rozhodčí Guido Winkmann totiž naštěstí pro Tuchelovu partu odpískal drobný faul na Hummelse a stav byl tak stále nerozhodný.

To už neplatilo v 77. minutě. Lukasz Pisczek využil spousty prostoru na pravém křídle, výborným centrem oslovil na ofsajdové hraně (možná spíš kousek za ní) nabíhajícího Aubameyanga, gabonský kanonýr se předpisovým způsobem zavěsil do vzduchu a zblízka nedal Özcanovi nárok zasáhnout.

Definitivní pojistku pak Aubameyang přidal čtyři minuty před koncem, když se k němu míč dostal po ose Mchitarjan - Leitner - Castro a nejlepší střelec Borussie křížnou střelou na zadní tyč vsítil svůj dvacátý gól v právě probíhající sezóně Bundesligy.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tuto sezonu asi nejhorší zápas BVB, Ingolstadt jen nakopával a věčně se hrálo ve vzduchu, ale nakonec tři body doma. btw. ten Hummelsův jakoby vlastňák neměl chybu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele