22. kolo
20.02.2016 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - Werder Brémy 2:0

Brémská mizérie pokračuje. Tradiční klub dnes opět prohrál, na půdě nováčka z Ingolstadtu padl po brankách Benjamina Hübnera (12') a Lukase Hinterseera (89') 0:2 a nadále zůstává hluboko ponořen do sestupové bitvy. Naopak domácí si mohou užívat klidného středu tabulky..

Poté, co Ingolstadt minulý víkend prohrál s Wolfsburgem (0:2), vrhli se svěřenci Ralpha Hasenhüttla od začátku do ofenzivy a výsledkem byla nejrychleji vstřelená branka v jejich krátké bundesligové historii. Zatímco před zápasem platilo, že v úvodních 20 minutách ještě nováček neskóroval ani jednou, dnes mu na to stačilo pouhých jedenáct minut. Hlavičku Almoga Cohena ještě hostující gólman Felix Wiedwald zlikvidoval, a Dario Lezcano opřel následnou dorážku do břevna, míč se ale nakonec snesl k Hübnerovi a ten už měl jednoduchou práci.

Sváteční střelec Hübner si vítězný gól za dnešní výkon rozhodně zasloužil. Spolehlivý stoper zkušeně organizoval celou domácí defenzivu, která potvrdila svoji výtečnou pověst a udržela už osmé čisté konto v sezoně. Dokonce i takový kanonýr, jakým je Claudio Pizarro, byl proti Hübnerovi bezmocný - domácí obránce vyhrál všech pět vzájemných soubojů.

Pizarrův kolega Anthony Ujah byl na hřišti vidět o něco více. Po půlhodině hry se mu dokonce málem podařilo vyrovnat, gólman Ramazan Özcan byl ale proti. Teprve po změně stran si Werder dokázal vypracovat souvislý tlak, obranná hráz Die Schanzer však držela naprosto bezchybně - nebýt jediné hlavičky Jannika Vestergaarda, která prolétla nad břevnem, neměli by hosté prakticky žádnou zajímavou šanci.

Místo vyrovnání tak přišel další úder do zelenobílého vazu; tentokrát ze standardní situace, jak je ostatně v zápasech nováčka dobrým zvykem (deset z dosavadních šestnácti ingolstadtských gólů padlo právě ze standardky). Sambou Yatabaré v samém závěru fauloval ve vápně Roberta Bauera, míč si na bílý puntík postavil Hinterseer a nadvakrát překonal bezmocného Wiedwalda. Werder tak čeká na výhru od 18. kola, a vzhledem k tomu, že jej čekají ještě výlety do Mnichova a Leverkusenu, začíná být situace opravdu vážná..

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele