22. kolo
25.02.2017 15:30 CET
8 : 0
(3:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Hamburger SV 8:0

Předpoklady se potvrdily - Hamburk si odváží z Mnichova další krutý výprask. Skóre z posledních sedmi vzájemných střetnutí v Allianz Areně? 44:3! HSV tedy kleslo zpět do sestupové zóny, zatímco Bayern na čele tabulky nadále drží pětibodový náskok na RB Lipsko.

Carlo Ancelotti si tedy jubilejní tisící duel v roli hlavního kouče bude jistě pamatovat velmi dlouho. A s největší pravděpodobností by si ho pamatoval, i kdyby Douglas Santos nemířil po rohovém kopu ještě v úvodní čtvrthodince těsně vedle. Od té doby to začalo jít s hostujícím celkem v barovské metropoli hodně z kopce.

Thomas Müller dostal v šestnáctce trochu prostoru, kterého využil k přihrávce na lépe postaveného Arturo Vidala, jenž vyslal na Adlera přízemní střelu. Brankář HSV si sice na balon sáhnul, ale v cestě do sítě mu nezabránil - 1:0. O minutku později to mohlo být ještě krutější. Robert Lewandowski pálil zhruba ze čtyř metrů, ale někdejší konkurent Jaroslava Drobného dokázal střelu vyškrábnout na břevno.

Stav 2:0 však odvrátil na pouhých šest minut, dokud poměrně nešikovným zákrokem neposlal Mergim Mavraj ve velkém vápně na zem aktivního Thomase Müllera. Penaltové exekuce se ujal polský kanonýr a spolehlivě skóroval, jelikož muž v rukavicích si vybral druhou stranu - 2:0. Lewandowski si okolo 30. minuty připsal dvě dobré, leč nikoliv gólové hlavičky.

Přesto Bayern odcházel do šatny se vcelku pohodlným tříbrankovým náskokem. Ve 42. minutě dostal bezva přihrávku Douglas Costa. René Adler však jeho pokus vyrazil. Míč si bohužel pro tým Markuse Gisdola našel polského útočníka, který si snad až příliš jednoduše udělal prostor a přesnou ranou pod břevno tedy stanovil poločasový výsledek - 3:0.

Ve druhé půli začali o malinko lépe hosté z přístavního města. Střela Gotuku Sakaie z nějakých patnácti metrů ale postrádala razanci a přímý kop Michaela Gregoritsche s přehledem kryl Manuel Neuer. Na druhé straně gólman vyzrál na Robbena, nicméně pak následovaly v rychlém sledu další dvě trefy, přičemž tou první Robert Lewandowski dokonal hattrick a v zápětí byl vystřídán. Jak přišel ke své třetí brance? Inu, díky nedůrazu v obraně HSV a šikovné patičce Arjena Robbena, po které mířil přesně ke vzdálenější (pravé) tyči. Toto řešení se rozhodně dalo podle způsobu, jakým si nabíhal, čekat, nicméně i přes Adlerovu snahu vsítil svůj devatenáctý gól v sezoně, čímž na špici tabulky střelců dorovnal Pierre-Emericka Aubameyang, jenž se v souběžně hraném utkání svého Dortmundu proti Freiburgu prosadil dvakrát - 4:0.

Za necelých 120 sekund, konkrétně tedy v 56. minutě, se na hrotu útoku ocitnul David Alaba. Spolu s Thomasem Müllerem se dostali za obranu a druhý jmenovaný místo druhého zásahu v sezoně volil přihrávku na rakouského kolegu, který mohl zblízka uklízet do prázdné - 5:0. Bývalá jednička Bayeru Leverkusen se rozčilovala zbytečně.

Po nepopulárním "bůru" si dali domácí na devět minut gólovou pauzu. Poté dvakrát úspěšně střílel Kingsley Coman. Nejprve mu poslal dlouhý balon za obranu Mats Hummels a Johan Djourou mu ho nechtíc pomohl zpracovat. I když stál dvacetiletý talent, který v Bavorsku hostuje z Juventusu, celkem z úhlu, přízemní řešení se ukázalo býti tím nejlepším - 6:0.

V 69. minutě, pouhé čtyři minutky po svém prvním zářezu, se dostal na hranici šestnáctky k osamocenému kulatému předmětu, který pak neomylně nasměroval k levé tyči - 7:0. Poté si dal Bayern osmnáctiminutovou pauzu. Její konec nastal tehdy, když Robbenovi nabídnul na pravé křídlo balon Douglas Costa. Holanďan si typicky seběhnul do vápna, odkud mohl díky pramalému zájmu hamburské obrany rovněž po zemi zakončovat - 8:0. Obhájce titulu zajíždí za týden na Rhein Energie Stadion do Kolína nad Rýnem. HSV se doma pokusí udržet na uzdě borce z Herthy Berlín.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern se trapi 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Bastaron

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele