3. kolo
17.09.2016 15:30 CET
6 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - SV Darmstadt 6:0

Výsledky utkání Borussie Dortmund jsou v tomto týdnu poněkud monotematické. Nejprve ve středu v rámci úvodního zápasu základních skupin Ligy mistrů družina Thomase Tuchela rozstřílela v Polsku Legii Varšava 6:0, aby stejným skórem roznesla před domácími fanoušky i dnes Darmstadt.

Velkolepý večer Žlutočerných v Signul Iduna Parku načal v sedmé minutě Gonzalo Castro - ten byl na konci akce, kterou začal Adrian Ramos, jenž dnes dostal v základní sestavě přednost před Aubameyangem. Bývalý hráč Herthy Berlín našel přihrávkou v šestnátce Dembeleho, který míč adresoval již do výborné příležitosti Castrovi, který otevřel skóre.

Další gól už v prvním dějství nepadl, avšak hned po návratu z kabin se začaly v Porýní dít věci. Pokus Raphaela Guerreira ještě brankář Esser dokázal vyrazit, avšak s následnou dorážkou Ramose pod břevno už si gólman Darmstadtu poradit nedokázal. Na tři nula v 54. minutě zvyšoval americký talent Christian Pulišič, který dnes dostal příležitost na křídle dortmundské ofenzivy a využil toho náramně. Aktivní byl mladý talent i nadále, když v sedmdesáté osmé minutě našel přihrávkou v šestnátce Castra a bývalý hráč Bayeru Leverkusen dnes vsítil už svůj druhý gól.

Schwarzgelben nakonec uštědřili svému soupeři i pověstného bůra, když se po krásné kombinaci, které byl postupně účasten Julian Weigl a chvíli předtím skórující Gonzalo Castro, prosadil Sebastian Rode. Ten tak potvrdil svoji formu proti bývalým spoluhráčům z Darmstadtu, kterým dokázal vstřelit gól i v loňské sezoně, ještě coby hráč Bayernu Mnichov. A debakl Lilien dovršil dvě minuty před koncem základní hrací doby střídající Emre Mor. Talentovaný mladík, který si na mistrovství Evropy v dresu Turecka dělal dobrý den z české defenzivy, si skvěle zpracoval balon po centru z pravé strany hřiště a šestým gólem v zápase stanovil konečné skóre.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele