14. kolo
09.12.2018 15:30 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Hannover v Mohuči neudržel vedení. Výsledkem byla remíza

Hráči Hannoveru přijeli do Mohuče povstat z bídné formy z posledních týdnů a dlouho drželi naději na tříbodový zisk. Ten jim nakonec sebral až v závěru rozhodčí Hartmann, který odpískal pochybnou penaltu pro domácí a týmy se tak nakonec rozešly smírně 1:1. Hosté vstoupili do utkání aktivněji a byli za to odměněni už po dvanácti minutách. Haraguchiho tečovaný centr našel v ideální pozici stojícího Weydandta, který z bezprostřední blízkosti nedal gólmanu Zentnerovi šanci. Vstřelený gól jakoby domácí fotbalisty probudil a ti se tak začali dostávat do zajímavých příležitostí. Nejprve pálil po centru do vápna Mateta, jenže těsně minul. Přesnější mušku prokázal ve 23. minutě Boetius, toho však pro změnu vychytal brankář Esser. Uběhlo jen pár okamžiků a hráči Mohuče požadovali penaltu za ruku ve vápně Wimmera. Opakovaný záznam ale odhalil, že hannoverský obránce míč zasáhl nejprve hlavou a až posléze rukou a pokutový kop se tak nepískal. To domácí tým krátkodobě ochromilo, čehož málem využil Haraguchi, který ale po samostatném úniku pálil vedle. Poté už ale zase převzali otěže hráči Mohuče, kteří byli po celý zápas na hřišti tím jednoznačně aktivnějším celkem. Tížené vyrovnání se však dlouho nedostavovalo. Změna nepřišla ani po poločasové přestávce, kdy Latza ve velké šanci napálil levou tyč. Hannover ve druhé půli v mlhou zahalené Opel Areně nestíhal. Čestnou výjimkou byla další šance Haraguchiho, jehož zakončení však za mnoho nestálo a Zentner s ním neměl problém. To domácí dominovali, leč s rozplývající se mlhou jako by pomalu mizela i naděje na bodový zisk. Za celkový výkon si domácí minimálně remízu rozhodně zasloužili, způsob, jakým jí nakonec dosáhli však nijak chvályhodný nebyl. Francouzský útočník Mateta se ve snaze proniknout do vápna protáhl kolem bránícího Ostrzolka načež se skácel na trávník. Sudí Hartmann se tentokrát s kolegou u videa poradit nevydal a zcela chybně odpískal penaltu. Tu obránce Brosinski proměnil a bylo vyrovnáno. Utkání muselo být kvůli špatné viditelnosti několikrát přerušeno a z toho důvodu se nastavovalo dlouhých 10 minut. Během nich se na moment domácí dokonce radovali z vedení, Ujah však dostal míč do sítě z ofsajdového postavení a gól byl odvolán. V úplném závěru se ještě po druhé žluté kartě nechal vyloučit obránce Hannoveru Sorg, na výsledku už to ale nic nezměnilo a hosté tak z Mohuče vezou bod.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohle Mainz musí. V 15.-17. kole to bude asi bez bodu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele