12. kolo
25.11.2018 18:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hannover 96 4:1

Gladbach proti Hannoveru nezaskočil ani brzký gól soupeře. V domácím stánku nakonec zvládli svěřenci Dietera Heckinga nasázet čtyři branky a zůstávají na druhé příčce tabulky.

Jak uvedeno, první trefu zaznamenal tradičně vyprodaný Borussia-Park už po dvaadvaceti sekundách hry. Niclas Füllkrug posunul hlavou ideálně na Bobbyho Wooda, který se mohl hnát sám na bránu, přičemž celý brejk vyřešil tak, že Sommerovi nasadil stylové housle - 0:1. Nicméně tento zásah Hříbata v podstatě akorát vyprovokoval.

Už za šest minut bylo srovnáno. Borussia předvedla de facto svou typickou akci. Ve veliké rychlosti se míč z levé na pravou stranu velkého čtverce posunul postupně přes Stindla, Hofmanna a Neuhause až k Thorganu Hazardovi, který vymyslel parádní technické zakončení levačkou na vzdálenější tyč Esserovy svatyně - 1:1.

Po zběsilém počátečním tempu se hra přeci jen uklidnila, ačkoliv úroveň byla nadále vysoká. Hazard spálil tři vyložené příležitosti a Marvin Bakalorz si mohl na opačném pólu taky počínat obezřetněji. Teprve až minutku před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství se k radosti domácích příznivců stav na ukazateli skóre znovu měnil.

Jantschke poslal z pravého křídla v pádu pas za obranu, který nikdo z hráčů Hannoveru nezachytil, tudíž se mohl míče zmocnit Michael Lang a byť stál už trochu z úhlu, dokázal po zemi skórovat - 2:1. Nejnepříjemnějším moment prvního poločasu se ale odehrál v jeho sedmatřicáté minutě, kdy se hlavami srazili Matthias Ginter a Noah-Joel Sarenren-Bazee. První jmenovaný musel být odnesen na nosítkách, zatímco ten druhý se ještě na plac vrátil, nicméně ještě před závěrečným hvizdem bylo zřejmé, že to dál taky nepůjde.

Další radost mohl Heckingovi udělat Lang v pětapadesáté minutě, jenomže Hofmannův centr z přímého kopu hlavou ideálně nezasáhnul. Mrzet ho to však mohlo pouhé tři minuty, protože pak na levé straně na hranici šestnáctky předvedl vynikající práci s balonem Hazard, načež vystihnul ten správný okamžik pro přihrávku vzduchem zhruba na úroveň pokutového kopu, kde číhal Lars Stindl a svůj volej nasměroval přesně pod břevno - 3:1.

Také další tři možnosti patřily Gladbachu. Alassane Pléa nejprve pálil přímo do Esserových rukavic a stejně si počínal záhy po něm spoluhráč Denis Zakaria. Skóre dostalo definitivní podobu až v 77. minutě, když Tobias Strobl jednoduchou přihrávkou z první vysunul právě Zakariu, jenž obstřelil pravačkou brankáře a běžel se radovat - 4:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na 1 téměř 1,5??? Snad to nebude hromadák.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele