16. kolo
18.12.2018 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund v Düsseldorfu překvapivě selhala

Rozhodně se nečekalo, že lídrovi tabulky uštědří první letošní ligovou porážku postoupivší celek, který bojuje o záchranu. Favreho svěřenci však pořád mají na čele šestibodový náskok.

Hosté sice měli výraznou převahu v držení míče, jenže domácí už od začátku předváděli bojovný výkon, díky čemuž si v už v úvodní desetiminutovce vytvořili dvě prostřednictvím Dodiho Lukebakia a Takashiho Usamiho dvě dobré příležitosti. V 16. minutě udeřili Černožlutí, nicméně Reusova trefa nemohla být uznána, protože v ofsajdu stojící Pulisic bránil podle sudího Michaelu Rensingovi ve výhledu.

Ve dvaadvacáté minutě utekl na soupeřově polovině balon Reusovi a Kevin Stöger okamžitě poslal Lukebakiovi přihrávku, která měla oči. Belgický forvard se hnal sám na brankáře a pro zakončení zvolil přízemní střelu levačkou z hranice velkého čtverce - 1:0. Za deset minut se pokusil o vyrovnání Mario Götze, jenže muže v rukavicích nevystrašil.

Ve 38. minutě před sám odkrytou bránou nepochopitelně selhal Usami, takže jeho tým vstupoval do druhého dějství pouze s jednobrankovým náskokem. To se ale mělo změnit už za dalších deset minut, jelikož Jean Zimmer převzal na pravé straně balon od Usamiho a fenomenální ranou do vzdálenějšího horního rohu nedal Bürkimu pražádnou příležitost zasáhnout - 2:0.

Pro Borussii to teď byla docela výzva. Trenér poslal v 60. minutě na hřiště nejlepšího střelce Paca Alcácera, jenže další možnosti si připsali Lukebakio, jenž zaměstnal dortmundskou jedničku, a také Stöger, který jen o kousek minul zařízení. Teprve v minutě jednaosmdesáté posadil Piszczek centr na hlavu Paca Alcácera, který se z bezprostřední blízkosti nezmýlil - 2:1.

Pro španělského fotbalistu to byl celkově dvanáctý zásah v sezoně, přičemž se podesáté prosadil coby střídající hráč, čímž překonal rekord, který drželi Viorel Ganea a Nils Petersen. Fortuna si už vedení pohlídala a poskočila nad sestupové pásmo. Příště se utká s Hannoverem, zatímco BVB budou napravovat reputaci v duelu s Gladbachem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

este 1000 zapasov nech je gotze v zaklade...

Reagovat
Rich

Co se to stalo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele