25. kolo
08.03.2020 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern díky skvělé druhé půli přetlačil Augsburg

Bayern Mnichov doma potvrdil roli jasného favorita i poradil si i s Augsburgem. Do sítě brankáře Andrease Lutheho se prosadili Thomas Müller a také Leon Goretzka, který uzavřel skóre v nastaveném čase. Dílky třem bodům zůstává náskok Bayernu na druhý Dortmund stále čtyřbodový.

Augsburg by si moc přál dostat se dál od pásma sestupu, ale dnes k tomu neměl moc dobrého soupeře. Cestoval totiž do Allianz Areny v Mnichově, kde vládne domácí Bayern. Aby toho brankář Luthe neměl málo, musel od začátku utkání čelit hvězdám jako Müller, Davies, Gnabry nebo Coutinho. Překvapením v sestavě naopak byl mladíček Joshua Zirkzee, který nastoupil teprve popáté v sezoně.

Serge Gnabry hned v deváté minutě našel pěkným pasem na levém křídle Coutinha. Ten přihrával před branku, kde si nabíhal Davies, jenže mladý zázrak se ke střele nedostal. Jinak se ale první minuty odehrávaly spíš v poklidu a bez větších šancí. To zvlášť brankář Luthe určitě vítal, protože bezpochyby očekával mnohem víc práce. Lídr bundesligové tabulky dnes působil až nezvykle zakřiknutým, nevýrazným dojmem.

Jako kdyby čekal, že se Augsburg porazí sám. Územní převaha sice byla jasně na straně bavorského velkoklubu, ale gólově to vyjádřit nedokázal. Ani šance si nevytvářel, zkrátka zůstával daleko za očekáváním. Až v nastaveném čase první půle se ke střele z voleje dostal Thomas Müller, jenže jeho těžké zakončení skončilo mimo tři tyče.

V šatně Bayernu asi nebylo moc příjemné klima a na hráčích to velmi brzy bylo poznat. Druhá půle totiž už byla o něčem jiném. Ke střele se hned dostal Davies, ta však byla zablokovaná. Z pravé strany nakonec centroval Pavard a hlavičkoval Serge Gnabry, jenže nepřesně. Po tomto varování se už bavorský velkoklub dostal do vedení.

V 53. minutě Boateng poslal vzduchem super přihrávku do vápna, kam si naběhl Thomas Müller. Na něj nikdo z obránců nestačil, Müller zůstal nekrytý a jemnou tečí překonal brankáře Lutheho - 1:0 pro Bayern.

Bayern dál tlačil. Po rohovém kopu se nejprve dostal ke střele Thiago a pak ještě k dorážce Zirkzee. Ani jeden z hráčů ale brankáře Lutheho nepřekonal. Pavard se pokusil vysunout dopředu dlouhým míčem na pravém křídle střelce první branky zápasu Thomase Müllera, ale ten byl pokryt.

Luthe si i tak dost zachytal. Coutinhova střela byla zablokovaná a míč se následně odrazil k Müllerovi. Ten ještě přihrával na Zirkzeeho, jehož střelu z blízka fantasticky vyrazil Andreas Luthe. Zakročil i proti ráně Gnabryho z konce utkání. Přeci však byl ještě jednou překonán. Nebyl to ale Gnabry, který se svými střelami hodně snažil dostat do zápisu o utkání.

Florian Niederlechner v 89. minutě dal gól, který pro ofsajd neplatil. O dvě minuty později po krásném Gnabryho prostrčení z pravé strany se prosadil z hranice malého vápna střídající Leon Goretzka a zvýšil na konečných 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Rich

4-0

Reagovat
Kocour Klapuška

5:0

Reagovat
DidusIneptus

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele