14. kolo
02.01.2021 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů RB Lipsko (© AFP)

Forsberg nedal penaltu, Lipsko však přesto ze Stuttgartu veze tři body

"Rudí býci" z Lipska vstoupili do nového roku správnou nohou. V zápase ve stuttgartské Mercedes-Benz Areně domácí mužstvo k ničemu nepustili a díky brance Daniho Olma si odvážejí tři body za výhru 1:0.

Že umějí zaskočit favority už v aktuální sezóně hráči Stuttgartu dokázali, v utkání s Lipskem však bylo od začátku jasně vidět, kdo na hřišti vládne. Už po třech minutách se musel domácí brankář Kobel pořádně natáhnout, aby vyrazil střelu Angeliña, který velmi šikovně vypálil z voleje po centru z pravé strany.

Ve 21. minutě do velké šance pelášil Forsberg, k zakončení se však nedostal díky faulu Stenzela, který jej ve vápně poslal k zemi, což rozhodčí odměnil penaltou pro Lipsko. K ní se postavil sám faulovaný Švéd, jeho ránu doprostřed brány však skvělým zákrokem Kobel vykopnul na břevno a skóre se tak neměnilo. O sedm minut později mohl Forsberg svůj omyl napravit, jeho rána z dobré pozice z pravé strany se ale do brány nevešla.

Druhý poločas zahájilo Lipsko, stejně jako ten první, velkou šancí. Do samostatného úniku se dostal Haïdara, ani on však nedokázal zamířit přesně.

Hosté tlačili, na gól však museli čekat až do 67. minuty. Angeliño z levé strany centroval před bránu a domácí obránce Stenzel hlavou tečoval míč tak nešťastně, že se snesl až k úplně osamocenému Olmovi, který zblízka propálil Kobela.

Definitivní tečku za vítězstvím Lipska mohl v 80. minutě udělat Haïdara, proti byl ale Kobel, jenž jeho ránu z hranice vápna vyrazil, následnou dorážku už mladý křídelník poslal nad bránu. A tak se probudili domácí, kteří v 86. minutě poprvé vystřelili na bránu a hned z toho mohla být vyrovnávací branka. González poslal míč do vápna úplně volnému Antonovi a vítězství Lipsku musel zachránit skvěle vybíhající Gulácsi, který jeho pokus vyrazil. Vzápětí se na druhé straně opět vyznamenal také Kobel, když zlikvidoval výbornou hlavičku střídajícího Sørlotha.

Lipsko tak potvrdilo roli favorita a díky vítězství 1:0 se minimálně do neděle posunulo do čela bundesligové tabulky. Stuttgart naopak podruhé v řadě prohrál a vypadl z elitní desítky.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele