25. kolo
13.03.2021 15:30 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Wolfsburgu (© AFP)

Wolfsburg s přehledem přehrál Schalke

"Vlci" o suverénní výhře rozhodli až ve druhém poločase, kdy měli utkání plně pod kontrolou. Die Königsblauen tedy připisují sedmnáctou porážkou a devět kol před koncem ztrácí alespoň na barážovou příčku jedenáct bodů.

První šanci zápasu si na konto připsal ve 14. minutě Wouter Weghorst, když svou střelu otřel o bránícího Malicka Thiawa. Po následném rohovém kopu hlavičkoval Josuha Guilavogui a balon skončil v síti. Jenže rozhodčí Storks tuhle trefu nemohl uznat, protože kousek před čárou tečoval v ofsajdu stojící Admir Mehmedi.

V dalších minutách se hosté snažili aktivně napadat rozehrávku Wolfsburgu, nicméně sami si žádnou šanci nevytvořili. Po půlhodině hry nezpracoval ve vápně stojící Mehmedi přihrávku, s čímž Thiaw úplně nepočítal. Míč se pak odrazil k Skhodranu Mustafimu, od jehož hlavy doputoval až za brankovou čáru, Rönnowově snaze navzdory - 1:0.

Do šaten šli Glasnerovi svěřenci pouze s těsným náskokem, který začal narůstat šest minut po startu druhého dějství. Po chybě v rozehrávce vyslal Ridle Baku do šance Weghorsta, na jehož ránu z nějakých dvanácti metrů brankář ve službách Schalke nedosáhl - 2:0. A za šest minut byla situace pro domácí ještě veselejší.

Střelec druhého gólu obral o balon Mustafiho, načež poslal přihrávku napříč pokutovým územím na Bakua, jehož zakončení z první znamenalo tříbrankový náskok - 3:0. Následně se hosté dostali k prvním dvěma pokusům. Ani William, ani Mustafi však nebyli úspěšní. Zato Josip Brekalo zvýšil v 64. minutě už na 4:0.

Weghorst zpracoval míč a následně jej posunul na levou stranu ke svému zcela neobsazenému chorvatskému spoluhráči, který skóroval přízemní střelou pravačkou. Poté střílel z dálky nebezpečně Maximilian Arnold a po něm se hned dvakrát dostal do zakončení jeho jmenovec Philipp. Poslední zmíněný přišel na hrací plochu až v 72. minutě a za pouhých sedm minut stihl přidat pátou branku.

Z poloviny Wolfsburgu letěl dlouhý balon až na levé křídlo, kde se ho ujal Jérôme Rousillon, který dorazil coby střídající hráč ve stejnou minutu, jako jeho zmíněný spoluhráč. Francouzský obránce se dostal až do vápna, odkud přihrával po zemi na zadní tyč. Pokus Maximiliana Philippa přibližně z šesti metrů nakonec přešel celým objemem brankovou čáru - 5:0. Zatímco ve Volkswagen-Areně slaví, kouč Schalke Dimitrios Grammozis bude mít v následujících hodinách a dnech hodně o čem přemýšlet.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele