28. kolo
02.04.2022 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Takuma Asano (© AFP)

Hoffenheim podruhé v řadě prohrál, tentokráte s Bochumí

Svěřenci Sebastiana Hoeneße si při únorové formě dělali zálusk na post zaručující účast v Lize mistrů. Jenže teď to spíše vypadá, že budou mít co dělat, aby uhájili evropské poháry. Celkově desátou porážku si pro ně nachystal dvougólový Takuma Asano, který se přitom vracel z reprezentačního srazu na Dálném východě.

Právě japonský útočník pořádně zazlobil hned ve 3. minutě. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby jeho střela nebyla sražena na roh. Pod další pokus se podepsal jeho bochumský spoluhráč Danilo Soares, jenž však ve finále o kousek přestřelil. Ve 20. minutě se do míče opřel Andrej Kramarić a Manuel Riemann musel vytáhnout velice dobrý zákrok.

Bochumská jednička se ve 28. minutě proměnila v asistenta, protože míč z její kopačky doletěl k Takumovi Asanovi, jehož zakončení z nějakých dvaceti metrů se ukázalo býti pro Olivera Baumanna nechytatelným - 0:1. V závěru poločasu se do výborné šance dostal Miloš Pantović. Obejít brankáře mu očividně v ten moment nepřišlo jako dobrý nápad, a tak raději volil střelu, která skončila těsně mimo.

Po změně stran jako první hlavičkoval Kramarić, jenže střeleckou smůlu neprolomil. Zastoupit jej tedy musel v 54. minutě David Raum, když vymetl šibenici po přihrávce zmíněného chorvatského spoluhráče - 1:1. Nicméně pět minutek poté se skóre opět posunulo ve prospěch hostujícího výběru. K velké radosti kouče Thomase Reise.

Takuma Asano po dobré individuální akci znovu prostřelil muže v rukavicích - 1:2. Ve vápně přitom ležel Rutter, nicméně to rozhodčího Daniela Sieberta nikterak nevyvedlo z míry. Právě Georginio Rutter se nedlouho poté dostal ke střele, nicméně Riemann s ní neměl prakticky žádnou starost. Místo vyrovnání přišel třetí zářez v podání Asano. Kvůli předchozímu faulu nemohl být uznán. Přesto die Unabsteigbaren slaví jubilejní desátou výhru v sezoně.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele