33. kolo
06.05.2022 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sebastian Polter (© AFP)

Bielefeld zásluhou pozdní vlastní trefy prohrál s Bochumí a situaci v boji o záchranu nemá ve svých rukou

A to hned ze dvou důvodů. Zaprvé, nutně potřebuje, aby Stuttgart prohrál oba zbývající zápasy. Zadruhé, v posledním kole čeká na die Arminen RB Lipsko, které bojuje o Ligu mistrů. Zato v Bochumi můžou být s první sezonou po postupu mezi elitu maximálně spokojení. Zároveň si však musí být vědomí toho, že náročnější bývá až ta druhá.

Že jsou domácí v dobrém rozpoložení, naznačila už 3 minutě. Takuma Asano centoval od rohového praporku na hlavu Sebastiana Poltera, který orazítkoval tyč. Hned poté našel Pantović kolegu Gerrita Holtmanna, který mířil o kousek nad. Ten samý fotbalista chtěl během úvodní desetiminutovky zaměstnat brankáře Ortegu ještě jednou. To se mu sice podařilo, nicméně bez kýženého efektu.

V minutě třinácté se jednička ve službách klubu z Bielefeldu vyznamenala, protože v závěru rychlé akce soupeře vyrazila Pantovićův volej. Srbský forvard zaměstnal muže v rukavicích i v době, kdy končila úvodní čtvrt hodina. "Tor" si však mohli diváci na Vonovia Ruhrstadionu většinově zakřičet až ve 22. minutě.

Holtmann přenechal ve vápně balon Panovićovi, jehož centr z pravé strany doletěl na zadní tyč, kde hlavou zakončoval Polter. K radosti kouče Thomase Reise míč o pár decimetrů překročil brankovou čáru - 1:0. Vyrovnání přišlo na pořad večera ve 35. minutě. Gonzalo Castro rozehrál standardní situaci neomylně na hlavu Joakima Nilssona, který zblízka nedal Manuelu Riemannovi šanci - 1:1.

Po změně stran se na první nebezpečnější střelu čekalo až do 70. minuty. Gerrit Holtmann to zkusil z větší vzdálenosti a Ortega musel zasahovat. Střídající Burak Ince, který letos oslavil osmnáctiny, na sebe mohl upozornit ve velkém stylu, kdyby byl při svém pokusu o malinko přesnější. A tak se stalo, že v 89. minutě Simon Zoller nastřelil brankáře, od kterého se míč odrazil k Georgi Bellovi, jenž jej nedopatřením dopravil do vlastní sítě - 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Poslední zápas doma by se měl vyhrát. Na druhou stranu-peníze nesmrdí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele