5. kolo
19.09.2021 19:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Luca Waldschmidt a Djibril Sow (© AFP)

Wolfsburg sahal v závěru po vítězství, VAR mu ale přiřkl jen bod

Fotbalisté Wolfsburgu na svém hřišti nepotvrdili roli jasného favorita a ze zápasu s Frankfurtem odchází s pouhým bodem. "Orli" dokonce od 38. minuty vedli po trefě Lammerse. Na jeho trefu dokázali domácí odpovědět v 70. minutě, když skóroval Weghorst. V závěru Wolfsburg sahal po vítězství, ale gól z 93. minuty mu nakonec správně nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Oba týmy vstupovaly do včerejšího utkání s naprosto odlišnými pocity. Wolfsburgu se pod novým koučem Markem van Bommelem skvěle vydařil úvod sezóny a se stoprocentní bilancí čtyř výher vévodil celé Bundeslize. Naopak situace Frankfurtu, který vede právě bývalý trenér Wolfsburgu Oliver Glasner, je dosti alarmující. Tým s orlem ve znaku se v současné době potácí na posledních příčkách tabulky bez jediné výhry v zápisu. Páté místo z minulé sezony a účast v evropských pohárech jsou zatím, zdá se, v nedohlednu. Před výkopem byl tedy hostující trenér pod solidním tlakem.

A zápas pro jeho tým nezačal vůbec dobře, protože Wolfsburg se do soupeře pustil s velkou vervou a brzy si vypracoval první šance. Nejprve ve 12. minutě těsně minul hostující bránu Steffen a v 16. minutě zachránilo "Orly" od inkasování břevno! Po rozehrání rohového kopu skvěle hlavičkoval Lacroix a Trappovi se rozezvonilo v uších. Po chvíli si velkou příležitost vypracovali i hráči v červeno-černém, a to hned dvojitou. Koen Casteels ale opět potvrdil famózní reflexy a v rychlém sledu vychytal jak Lammerse tak dorážejícího Ndicka.

Hra se postupně začala vyrovnávat, až Frankfurt ve 38. minutě otevřel skóre. Po skvělém a rychlém přechodu do útoku poslal ofenzivní záložník Kostić přihrávku do vápna, kde se do míče z první krásně opřel Sam Lammers a Casteels byl na jeho projektil do protipohybu krátký. Do konce poločasu se už týmy k žádné výraznější šanci nedostaly a tak poločas skončil překvapivým, ale zaslouženým vedením hostů.

Zářivě zelení domácí však pochopitelně neskládali zbraně a již v 54. minutě mohlo být srovnáno. Lukebakio se hbitě vyhnul na pravé straně vápna obránci, nacentroval a před Weghorstem už byla jen odkrytá branka. Nizozemský ostrostřelec však volej vůbec netrefil a poslal míč mimo! V 70. minutě se už ale vytáhlý útočník nemýlil. Po skvělé práci aktivního Mbabua se dostal ke střele Waldschdmit. Jeho pokus sice Trapp bravurně vyrazil, ovšem na Weghorstovu dorážku už neměl nárok.

Domácí pak "Orly" doslova mačkali, ale nedařilo se jim si vytvořit rozhodující šanci ke skórování. Hostující obrana pracovala skvěle. Ovšem když už se zdálo, že zápas skončí smírně, Wolfsburg náhle udeřil. Weghorst se opět dostal k dorážce a o tyčku míč procedil do branky. Jeho velkou radost, ale následně zhatil VAR, který odhalil těsný ofsajd.

Autor: David Ullrich / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele