31. kolo
05.05.2023 20:30 CET
2 : 3
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Marius Bülter (© AFP)

Schalke dál utíká hrobníkovi z lopaty, byť proti Mohuči se to neobešlo s velikou výpomocí od paní Štěstěny

Na 3:2 z pohledu die Königsblauen totiž zvyšoval Marius Bülter takříkajíc až dvanáct minut po dvanácté. V uvedené nastavené minutě druhého dějství proměnil pokutový kop. Ovšem tým z Veltins-Areny nadále musí doufat v zaváhání konkurentů. A navzdory porážce nejsou die Nullfünfer bez šance na evropské poháry.

Během úvodní dvacetiminutovky se rozhodně nejednalo o fotbal, jaký by měl bavit ochozy. Až v jejím závěru propadnul míč ke Karimu Onisiwovi, jenž z hranice velkého čtverce cílil přesně do míst, kde se v ten moment pohyboval Alexander Schwolow. Díky tomu se za šest minut poprvé v utkání radoval Marius Bülter.

Třicetiletý forvard převzal na levé straně míč od Rodriga Zalazara a následná přešlapovačka přinesla ovoce, jelikož dokonale zmátla protivníka a přízemní střela ze sedmi metrů zapadla milimetrově přesně k pravé tyči - 0:1. Ve 35. minutě dostal až příliš mnoho prostoru Kenan Karaman a za Robinem Zentnerem zvonila pravá tyčka. Do poločasového hvizdu o sobě dal vědět už jenom Simon Terodde, leč na gólmana si nepřišel.

Schwolowův protějšek musel krátce po startu druhé půle likvidovat šanci autora do té doby jediné branky tohoto střetnutí. Proto v následující minutě mohlo dojít na vyrovnání. Centr od rohového praporku prodloužil na zadní tyč Andreas Hanche-Olsen, Henning Matriciani zapomněl vystoupit, čímž nevystavil Leandra Barreira ofsajdovému postavení, takže lucemburský reprezentant zblízka ze vzduchu uklízel na místo určení - 1:1.

Alex Král nechtěl zůstat pozadu, přesto se svým zakončením pozadu zůstal. Neskóroval ani Dominik Kohr, protože mu míč podivně uskočil. Ludovic Ajorque měl příležitost dát gól hlavou, s čímž muž v rukavicích nesouhlasit. Nicméně po hodině hry zaběhnul z pravého křídla do soupeřovy šestnáctky Karaman, jehož přihrávku přetavil Tom Krauß ve vedoucí zásah - 1:2.

Deset minut poté se ujal rozehrávky přímého kopu Aarón Martín. Ze dvaadvaceti metrů ukázkově překopnul zeď, rozvlnil síť a běžel se radovat - 2:2. Za dalších deset minutek Bülter vyzval Tima Starkeho, který selhal. Stejně si vedl Sebastian Pouler, který stál až příliš blízko brankáři. I Danny Latza a Marius Bülter byli na Zentnera krátcí.

Dokud Anthony Caci po šesti stech sekundách svého pobytu na trávníku na okamžik nezatahal za dres aktivního Bültera. Rozhodčí Jöllenbeck se šel podívat na video, aby si byl jistý, že penaltu odpískává správně. Sám faulovaný se při exekucí téměř zastavil, aby si počkal na pohyb mohučské jedničky, což se ukázalo býti tím nejlepším možným řešením - 2:3.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele