14. kolo
08.11.2022 20:30 CET
6 : 1
(4:1)

Reportáž

Serge Gnabry (© AFP)

Bayern se s Brémami nepáral: Hattrick Gnabryho, také ale zranění Maného

První krok k udržení vedoucí pozice Bundesligy před světovým šampionátem podnikl Bayern rázně a zřetelně. Doma se vůbec nemazal s Brémami, jimž stejně jako v předešlém domácím ligovém zápase s Mohučí nasázel hned šest branek, a hattrickem se mimochodem prezentoval Serge Gnabry. Velkou kaňkou na celém vystoupení je však rozhodně zranění Sadia Maného.

Ten stačil sehrát zhruba nějakých dvacet minut, než musel být vystřídán. Taková zpráva není bezpochyby vůbec příznivá nejen pro samotný klub z Mnichova, ale především pro nároďák Senegalu, který zanedlouho vstoupí do MS v Kataru. Pravděpodobně si poranil koleno, lépe řečeno určité svaly kolem něho. Aspoň dobrou zprávou je, že ke střídačce odešel po svých.

Uběhlo pouhých šest minut a už se skóre utkání pohnulo směrem kupředu. Mané tlačil svou střelu z vyložené pozice na vzdálenější tyčku, ovšem vracející se Veljkovič stačil zablokovat jeho snahu o vstřelený gól. Jenže míč se mu podařilo odvrátit pouze k nohám Musialy, který si ho srovnal na levačku a pohotově cílil do spodního rohu brány. O pár chvil později hodlal náskok Stern des Südens navýšit Mané, ovšem svou dělovku směřoval pouze do boční sítě.

Brémy si vytvořily svou první větší příležitost v 10. minutě a okamžitě ji přetavily v úspěšný počin. Weiser se z levé strany prosmýkl až těsně za vápno, všiml si, že by mu do vápna mohl vběhnout jeho spoluhráč Jung do vyloženého postavení, pokud by mu přihrál, a opravdu tak učinil. Toto podnikání se ukázalo jako zdárné, zakončení totiž putovalo přesně na zadní tyč.

Následně na řadu přišel zářný moment hostujícho brankáře Pavlenky. VAR inicioval sudího Hartmanna, aby se jal zkontrolovat jednu ze situací v pokutovém území. Gnabry pronikl do nebezpečného prostoru, k zemi ho poslal bránící Pieper, takže ve finále byla nařízena penalta. K té se postavil v posledních týdnech ve famózní formě hrající Choupo-Moting, jenže svou sérii zaznamenaných přesných zásahů v Bundeslize neprodloužil na pět zápasů v řadě. Mířil do středu brány, Pavlenka tento záměr úplně nevystihl, přesto merunu vyrazil a neinkasoval.

Tenhle okamžik nicméně bavorskou mašinu zásadním způsobem nezastavil. A do přestávky se uměla gólově posadit bez pomoci pokutových kopů. Ve 22. minutě se sice zdařilo obránci Friedlovi zastavit dělovku z voleje od Goretzky, nicméně balón se odrazil ke zcela volnému Gnabrymu, který technicky zamířil za záda Pavlenky. A ve 26. minutě pobídnul Kimmich do běhu Goretzku, ten stačil v dost nelehkém rozpoložení obehrát vyběhnuvšího Pavlenku, a ač hodně rozhozen po kontaktu s ním, umístil balón za brankovou čáru. Ve 28. minutě úřadoval podruhé v tomto střetnutí Gnabry, pláchl společně se svým parťákem Saném do brejku, ten mu nesobecky nahrál před prázdnou branku, a jen stěží mohla tahle akce skončit neúspěšně.

Ve druhém dějství Bayern pouze udržoval pohotové vedení. Werder v útoku hrozit nedokázal, byl zřejmě i ve srabu po tvrdých direktech, jaké obdržel do tváře během prvního poločasu, a naopak jeho soupeř byl ofenzivně stále daleko produktivnější. Každopádně v 54. minutě se na listinu šutérů neuvedl Sané, protože orazítkoval pouze brankovou konstrukci, a v 58. minutě ještě nezkompletoval hattrick Gnabry, jenž nepřelstil Pavlenku. V 82. minutě se ale již přece zaradoval, vůbec totiž nespěchal se střelbou a nakonec umně zamířil mezi nohy Pavlenky. To poslední slovo si vzal střídající Tel, který pumelicí propálil Pavlenku, byť ten si na míč sáhl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Jardman

Choupo zasune i dnes?

Reagovat
Ferragamo7

Tak tomu chcem veriť radšej výsledok tipovať nebudem,pretože s Herthou som očakával valec a nakoniec sme sa do 95 min.triasli o tú biednu útrápenú výhru.Aj líderstvo v tabuľke máme len vďaka neskutočnému valcu z Leverkusenu,pozeral som ten zápas- brutálne im naložili,čo sa do nich zmestilo,to bola radosť pozerať.Tak nejako by mal vyzerať náš zápas s Herthou a podobnými súpermi,ktorých jediná starosť bude boj o záchranu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele