21. kolo
18.02.2023 15:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Marcus Thuram láme nadobro odpor Bayernu (© AFP)

Gladbach připravil Bayernu druhou porážku v sezoně

Hříbata opět potvrdila, že na bavorského soupeře dovedou zahrát. V pátém vzájemném klání v řadě nepoznala hořkost porážky, což kvitují především v Berlíně, protože tamní Union se může po jednadvacátém kole vrátit zpět na první příčku tabulky.

Pravdou zůstává, že tentokrát sehrál výraznou úlohu Dayot Upamecano, který byl už po osmi minutách vyloučen, protože rozhodil unikajícího Alassaneho Pléu, jenž by šel sám na brankáře. Rozhodčí Tobias Welz se ještě poradil s kolegou u videa, který mu vyloučení hostujícího obránce potvrdil. Při nařízené standardní situaci se osmělil Hannes Wolf a Yann Sommer, pro kterého šlo o velice osobní zápas, jelikož v Gladbachu strávil bezmála deset roků, musel zasahovat.

Při následné standardce, která přišla na pořad odpoledne už ve 13. minutě, to už taková sláva pro Sommera nebyla, jelikož poté, co ji Jonas Hofmann rozehrál na hranici šestnáctky, kde zůstal osamocený Lars Stindl, z voleje mířil jeho protihráč přesně k pravé tyči - 1:0. Domácí kapitán se podepsal i pod další zakončení, které už nebylo tak přesné, jak by bylo bývalo zapotřebí.

Ve 34. minutě se dostal do soupeřova pokutového území Pléa. Při nadějné akci však prováhal nejvhodnější moment. A tak se stalo, že se Bayernu podařilo vyrovnat. Alphonso Davies přihrával z levé strany před bránu, kde zůstal nepokrytý Eric Maxim Choupo-Moting. Tady Jonas Omlin opravdu nemohl nic dělat - 1:1.

Alassane Pléa mohl překlopit misky vah zpět na stranu týmu Daniela Farkeho, kdyby dokázal vyprodukovat razantnější střelu. V závěru úvodního dějství byl hodně vidět Kouadio Koné. Nejprve prověřil pozornost muže v rukavicích, poté to dokonce chvíli vypadalo, že jej Joshua Kimmich ve vlastním vápně fauloval. Píšťalka sudího se ale neozvala.

Po změně stran o sobě dal jako první vědět Benjamin Pavard, jehož dobrá rána skončila nad břevnem. Další pokus patřil Stindlovi, ale ujala se až snaha Jonase Hofmanna, který v 55. minutě cílil po zemi a přesně - 2:1. Za deset minutek se o odpověď pokusil Leroy Sané, avšak Omlin stál tam, kde stát měl.

João Cancelo potom sice rozvlnil síť, jenže pouze z boku. Další důležitý okamžik se tedy odehrál až v 84. minutě, kdy Hříbata dostala příležitost k rychlému protiútoku. Za někdejších dob trenéra Luciena Favreho jimi byla proslulá. A je vidět, že tuhle činnost pořád ovládají dokonale. Marcus Thuram, jenž byl v té době na trávníku teprve deset minut, si velmi pečlivě pohlídal Pavardův pohyb, a tím pádem i ofsajdovou hranu, načež měl před sebou na hranici malého čtverce mimořádně jednoduchou úlohu - 3:1.

Svěřenci Juliana Nagelsmanna ještě dokázali skóre korigovat, protože Stefan Lainer v nastaveném čase rozhodně neodvrátil centr podle svých představ. Míče se tedy chopil Alphonso Davies, jehož druhá asistence v utkání body nepřinesla, protože po střele sedmnáctiletého Francouze Mathyse Tela už na případné vyrovnání nebyl prostor - 3:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
Rich

Kde jenom začít? Klasicky Bayern ztratil další body proti soupeři pohybující se ve spodní části tabulky... Nebudu rozebírat červenou kartu, ta za mě neměla být... Navíc velice zajímavý, zákrok na Mullera se nepískal, ale jakmile byl podobný faul Bayernu, tak šup a písknutí... Ruka Kimmicha sporná, asi se dala písknout penalta... Ale rozhodčí si pískal, co chtěl a samozřejmě jenom fauly Bayernu...

Tak a teď sestava... Nagelsmann je největší amatér, který kdy chodil po planetě... Muller byl na hřišti chvilku a snažil se rozdávat míče a on ho stáhne a nechá tam Gravenbercha a Gnabryho... Které navíc po poločasu nahradí dalšími hráči... Musiala ok, ale Sané? Mohl zkusit Ibrahimoviče... Boleli od toho oči a konce Nagelsmanna se nedočkáme...

Reagovat
esmuellert

Reagovat
DidusIneptus

Bayern je zkrátka za toho Nagelsmanna náladový. Jednou se na hřišti fotbalem baví a točí soupeře, podruhý je naštvanej že musí divákům dělat blbečka. Bayern nemá nic na svou omluvu, Bayern by měl Gladbach porazit i v devíti i na venkovním hřišti! Bayern je zkrátka slabej a to je bohužel realita. Další dohrávky tohohle kola dopadnou pravděpodobně podle očekávání, jak Dortmund tak Union též ztratí body, neboť jak už to tak bývá když soupeři nahánějí vedoucího tabulky, tak se jim to ale zrovna nepovede ho dostihnout. Bayern jež se nachází ve srabu přesto zůstane v čele.

Reagovat
Bastaron

i v osmi

Reagovat
Heresy

I ve trech . Nic uz nepis

Reagovat
Giovanni

Klopp po sezone konči v FCL, verím, že príde do Bayernu, Nagelsmann ešte nedorástol na takú úroveň aby mohol viesť veľkoklub FC Bayern, jeho včerajšie koučovanie bolo chaotické a nezmyselne, taktiež Brazo je zodpovedný za nákupnú politiku za posledné sezony, načo bolo dobre angažovať starého a za zenitom hrajucého Blinda, to že prišiel zadarmo nič neznamaná, aj včera ukázal,že na to nemá aby bol aspoň alternatíva do obrany...potrebne je súrne dotiahnuť aspoň jedného kvalitného útočníka-dobrého zakončovateľa, Chupo je náladovy, takisto Gnabry, Coman je často zranený, Mané toho ešte veľa nenahral a Sane je pre mňa veľkým sklamaním,často nepresný, zbytočne sebecký a málo dôrazný...a úplna absencia stredného útočníka,skúseného snajpra vo veku 25-28 je hrubá nezodpovednosť, ktorá sa FCB časom vypomsti...

Reagovat
Jardman

Všechno špatně podle tebe. Měl by sis přečíst knihu Faktomluva, o positivismu, že svět spěje k lepšímu.

Reagovat
Rich

Já nevím, co jsi viděl za zápasy v poslední době, ale přijde ti, že Nagelsmann na to má? K čemu je věčné držení míče a krátké přihrávky, když ten chlap neumí střídat v mnoha případech a je posraný sundat Gnabryho... Má pravdu v tom, že se přivádí hráči zdarma a nemají tu kvalitu... Nemyslím si, že Klopp půjde do Bayernu, momentálně není snad žádný německý trenér na trhu volný... Ale i takový Baumgart by dokázal s tím týmem více, než Nagelsmann...

Reagovat
Nickname 9

A co by sis jako představoval? Říkal jsem to už mnohokrát a dál to budu říkat, Nagelsmann je ten pravý, ať se ti to líbí nebo ne. Chápu, že se ti nelíbí, že už nehrajeme jako pod Flickem, ale ten tým je teď mnohem vyváženější. A to že Nagelsmann stabilizoval obranu je prostě fakt. Stačí se podívat na Německej nároďák.

Reagovat
Rich

Vyhození Nagelsmanna a nahradit ho někým jiným... Neberu ti tvůj názor na něj... Ale za mě je to druhý Kovač, to je úplně podobný, nestabilní výkony a fakt, že prostě neumí trénovat... Argument za mě, že obrana je stabilní, více než pod Flickem? Nepřijde mi, Bayern dostává též góly a dobře, možná o trochu méně, ale to je taky proto, že Upamecano se docela chytil a přišel De Ligt...

Reagovat
Rich

Jo a doplním tě, přivádí se hráči s Lipska, Laimer jako druhý Sabitzer od příští sezóny...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele