11. kolo
22.10.2022 18:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Junior Dina Ebimbe (© AFP)

Frankfurt odváží z Borussia-Parku všechny tři body

Eintracht tedy navázal na přesvědčivé vítězství nad Leverkusenem a po povinném postupu přes Stuttgarter Kickers v rámci DFB-Pokalu připisuje na konto šestou bundesligovou výhru, díky které mu po jedenácti kolech patří čtvrtá příčka. Naopak Gladbach neopustí post ve středu tabulky.

V táboře hostujícího výběru zavládla velká radost už v 6. minutě. Jesper Lindström se neohroženě vydal mezi dva protihráče a se štěstím procedil balon za záda Tobiase Sippela - 0:1. Za 120 sekund ukázal obráncům záda Marcus Thuram, nicméně Kevin Trapp jeho pokus zastavil nohou. Další fáze utkání přinesla uklidnění.

Až ve 22. minutě posunul Kramer na lépe postaveného Larse Stindla, který nastřelil připraveného brankáře. Střela Randala Kolo Muaniho byla zablokována. Ovšem v závěru úvodní půl hodiny centroval Christopher Lenz od rohového praporku neomylně na hlavu Érica Dina-Ebimbeho, který cílil do prostoru u pravé tyčky - 0:2.

A Orli stále neměli dost. Svou převahu korunovali ve finále otevírací půle, jelikož Randal Kolo Muani ve správný moment načasoval přihrávku na Jespera Lindströma, jehož rána z hranice vápna byla dostatečně razantní na to, aby na ni Sippel nedosáhnul - 0:3. Před Borussií tedy stál hodně nesnadný úkol, a sice stáhnout třígólové manko proti úřadujícímu šampionovi Evropské ligy.

Po změně stran se hrála očekávaná partie. Hosté si byli dobře vědomí svého náskoku, takže se nepouštěli do žádných větších akcí a spíše vyčkávali, s čím přijde soupeř. V 72. minutě dostali Alassane Pléa a Marcus Thuram svým pressingem defenzivu Frankfurtu pod tlak, což vyústilo v nahrávku prvního jmenovaného na toho druhého, který s trochou štěstí připravil hostující jedničku o čistý štít - 1:3.

Avšak ve zbývající pasáži si Glasnerova skvadra počínala s velkým přehledem, takže se Hříbatům směrem dopředu složitě vytvářely nějaké efektivní akce. Naopak to byl Christopher Lenz, kdo se v poslední minutě řádné hrací doby propracoval ke střele, která se stala snadnou náhradníka za Yanna Sommera.

Během nastavení, ač trvalo osm minut, už bylo víceméně všem jasné, že se Gladbach nestane nejlepším bundesligovým celkem, co se počtu bodů získaných v domácím prostředí týče. Příště je na programu venkovní klání na Stade an der Alten Försterei v Berlíně, kde hraje lídr tabulky Union. Do Deutsche Bank Parku zavítá Borussia Dortmund.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele