32. kolo
14.05.2023 17:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Mohamed Simakan a Dominik Szoboszlai (© AFP)

Lipsko otočilo duel s Werderem a udělalo další důležitý krok k Lize mistrů

Lipsko sehrálo vyrovnaný duel se zachraňujícím se Werderem, a i když po sedmdesáti odehraných minutách inkasovalo, tak díky dvěma trefám Williho Orbána s Dominikem Szoboszlaiem v samém závěru zvítězilo nejtěsnějším poměrem 2:1 a uhájilo tak třetí příčku zaručující skupinovou fázi příštího ročníku milionářské Ligy mistrů. Domácí v tuto chvíli mají na kontě šedesát bodů a před pátým Freiburgem si vytvořili již čtyřbodový náskok.

Werder naopak prohrál potřetí za sebou a stále není zachráněn, jelikož posbíral pětatřicet bodů a patří mu dvanáctá pozice, na druhou stranu drží před šestnáctým Schalke nadějný pětibodový odstup. Nedělní duel 32. kola probíhal v opatrnějším duchu a více jak hodinu hry se nic zásadního nedělo, ovšem závěrečná půlhodina přinesla několik zajímavých momentů a vyvrcholila vítěznou trefou RB v šesté minutě nastavení.

K prvnímu vážnějšímu vzrušení došlo v 63. minutě, kdy po pobídce Weisera zakončoval z první Ducksch, nicméně domácí brankář Blaswich vytáhl perfektní zákrok. O tři minuty později odpověděli svěřenci trenéra Marca Roseho úspěšnou trefou Nkunkua, jenomže ta nakonec nebyla uznána vinnou předchozího nedovoleného zákroku Simakana na Leonarda Bittencourta. V 70. minutě však překvapivě otevřel gólový účet právě Bittencourt.

Devětadvacetiletý záložník po zpětné hlavičce Ducksche a závěrečném pasu Stageho stanul zcela osamocen u protější konstrukce a balón okamžitě usměrnil přímo do bližší šibenice kolem naprosto bezmocného Blaswicha. Favorit od tohoto okamžiku výrazně přidal a srovnat mohl zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, ale proti přízemní střele Nkunkua vytáhl fantastický zákrok jednoruč český reprezentační gólman Jiří Pavlenka.

RB se přeci jen dočkalo kýženého vyrovnání v 87. minutě. Maďarský obránce Orbán po vynikajícím centru aktivního Nkunkua předskočil bránícího Junga a hlavičkou z hranice brankového území překonal plachtícího Pavlenku. V následujícím průběhu nejprve neplatil zásah hostujícího Dinkçiho kvůli ofsajdu a pak na opačné straně mířil těsně nad Nkunku, jenže v poslední chvíli se po jeho finální nahrávce prosadil dvaadvacetiletý maďarský záložník Szoboszlai přesnou ranou ze sedmi metrů do poloprázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Nkunku jasně nejlepší hráč na hřišti. Jeden gól dal (neuznaný) a dva (vítězné) zařídil. Režíroval hru k obratu. Snad ho klub udrží.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele