30. kolo
29.04.2023 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Schalke (© AFP)

Schalke díky skvělému závěru přehrálo Brémy

Až do osmdesáté minuty klub z Gelsenkirchenu marně dobýval soupeřovu svatyni. Jenže pak se mu to povedlo hned dvakrát, tudíž nadále drží naděje na udržení, byť musí věřit v zaváhání konkurence. Werder promarnil příležitost poskočit v tabulce o dvě příčky vzhůru. Alespoň, že už má matematickou jistotu, že se ho ani po dvou rokách nebudou týkat záchranářské starosti.

Už v 6. minutě se do útočné akce zapojil Leonardo Bittencourt, jenže nevyzrál na Mayu Yoshidu. Pokus Jense Stageho byl rovněž zblokován, a tak se na první střelu mezi tři tyče čekalo ve Veltins-Areně dvacet minut. A hned byla gólová. Rychlý protiútok byl sice přibrzděn, ale i tak dokázal Mitchell Weiser pobídnout Marvina Ducksche, který střelou k tyči zaznamenal svůj dvanáctý zářez, přičemž k dohnání kolegy Niclase Füllkruga, jenž vévodí tabulce kanonýrů, mu schází čtyři trefy - 0:1.

Z přímého kopu to pak zkusil Marcin Kamiński, ale nepřekopnul dobře postavenou zeď. Následně zahrozil hlavou Simon Terodde a Jiří Pavlenka musel vyrážet, což platilo i při Yoshidově zakončení. Maximilian Philipp se v závěru poločasu držel za hlavu, neboť cílil do tyče. A vymezený prostor byl příliš malý i pro Weisera a po něm Ducksche.

Po změně stran to z dálky zkusil Marius Bülter. V 58. minutě pálil výživně Rodrigo Zalazar a strážce brémské svatyně, a zároveň jeden ze dvou Čechů na hrací ploše (spolu s Alexem Králem v dresu Schalke), předvedl další povedený zákrok. Pravda, za necelých deset minutek poněkud zaváhal. Naštěstí mu výrazně vypomohl Niklas Stark.

Při příležitosti střídajícího Sebastiana Poltera stál Pavlenka přesně tam, kde stát měl. Jenže v 81. minutě se po dlouhém autu dostal míč na hranici vápna, kde vyprodukoval skákavý pokus Sepp van den Berg a ten už zapadnul k levé tyči - 1:1. Die Königsblaun evidentně vycítili šanci, nicméně se museli dál mít na pozoru i v defenzivní činnosti.

Málem v ní selhali v nastaveném čase, avšak Ducksch druhou branku nepřidal. Zato Rodrigo Zalazar skvěle načasoval svůj centr na Dominicka Drexlera, jenž tváří v tvář muži v rukavicích nezaváhal a zajistil svému týmu šestou výhru v sezoně. O tu další budou svěřenci Thomase Reise bojovat proti Mohuči, Zelenobílí budou naopak chtít proti Bayernu odvrátit šestnáctou prohru v sezoně.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

První krok k záchraně Schalke má za sebou. Teď už je čeká těžká šichta proti Mohuči, Bayernu, Frankfurtu a Lipsku. Nejtěžší to asi bude proti Lipsku a Mohuči.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele