10. kolo
16.10.2022 17:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Janik Haberer (© AFP)

Union stále na čele, Dortmund krutě potopila lapálie Kobela

Na samém čele Bundesligy se nic nemění ani po desátém odehraném kole. Union totiž doma porazil Dortmund, o oba přesné zásahy se přitom postaral Janik Haberer, a pojistil si náskok na první příčce. Jestli můžeme ukázat na nějaký okamžik, který tenhle duel rozsoudil, asi se musíme zmínit o obrovské chybě, kterou hned v úvodních pasážích vyrobil Gregor Kobel.

Domácí nastoupili na svého rivala zostra a hned v 5. minutě se musel mezi třemi tyčemi činit brankář Kobel. Ten si každopádně nepočínal nikterak jistě vůči střele Schäfera, takže nakonec až Hummels musel míč odkopnout do bezpečí. O pár chvil později naopak zahrozila Borussia, Can ale svou hlavičku nasměroval z dobré pozice pouze mimo kýžený a chtěný prostor brány.

Jen o minutu později si vybral jeden ze svých nejhorších okamžiků Kobel. Ve vlastním vápně, nikým neatakovaný, komicky upadl na zem poté, co si na míč šlápl. A této šlamastiky soupeře zužitkoval číhající Haberer, který balón dopravil lehce za brankovou čáru. Když se hostující muž v rukavicích snažil zvednout, bylo pozdě. A s rukama v bok pak situaci pouze přihlížel.

Tenhle moment jako by hosty pořádně psychicky rozložil, poněvadž ve 21. minutě inkasovali podruhé. Becker zprava dokázal merunu přihrát na hranici šestnáctky, tam ji podržel šikovně Siebatcheu, ze druhé vlny si naběhnul Haberer, a ten svou přízemní střelu namířil parádně na bližší tyčku. Po půlhodině hry se ještě ozval Becker, který se ocitnul ve vyloženém postavení, zacílil však trestuhodně nad bránu. A i kdyby zvlnil síť, stejně by trefa neplatila kvůli ofsajdu.

Dortmund se marně snažil najít odpověď na obdržené góly. Ve 35. minutě vypálil nebezpečně Moukoko, leč nepřesně, v 75. minutě se nepodařilo Bellinghamovi přelstít gólmana Rönnowa. V 79. minutě se musel mít opětovně na pozoru, tlak BVB totiž sílil a sílil, poradil si nicméně i s dalším zakončením Moukoka, přičemž i v 82. minutě Rönnow zase proti Moukokovi zasáhl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele