16. kolo
21.01.2023 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Philipp Hofmann (© AFP)

Bochum přehrála Herthu a připisuje si třetí výhru v řadě

Die Unabsteigbaren navázali na dobu před pauzou vyplněnou mistrostvím světa a po Gladbachu s Augsburgem si tedy vyšlápli i na slavnější z berlínských klubů, který přehráli poprvé od srpna 2009. V tabulce jej proto o dva bodíky přeskočili a patří jim čtrnáctá pozice.

Už v 5. minutě měl dobrou možnost Philipp Förster, když k němu propadnul míč, jenže zařízení o kousek minul. Po deseti minutách hry napálil balon do sítě Lucas Tousart. Jenže se ukázalo, že předtím centrující Jean-Paul Boëtius nezastihnul kulatý předmět na hrací ploše. Sudí Martin Petersen tudíž tuhle trefu nemohl uznat.

Ve 22. minutě už ale bylo všechno v pořádku. Förster svým centrem pobídnul Philippa Hofmanna, jenž vyskočil nepoměrně výš než Marc Oliver Kempf a po odrazu od země doputovala meruna do brány - 1:0. Marco Richter pak vymyslel skákavou střelu ze střední vzdálenosti a Manuel Riemann mohl být rád, že byla o něco méně přesná, než by bývalo bylo pro Herthu nutné.

Ve 34. minutě rozehrával Kevin Stöger přímý kop v podstatě z hranice šestnáctky a Oliver Christensen si výrazně oddychnul, když viděl a slyšel, že za ním cinká břevno. Domácí stihli svoje vedení navýšit ještě do poločasového hvizdu. Förster centroval od rohového praporku do malého vápna, kde míč propadnul až na zadní tyč, kde z bezprostřední blízkosti uklízel do prázdné Keven Schlotterbeck - 2:0.

Nedlouho po startu druhé půle se nikterak nerozpakoval Anthony Losilla, jenže pár centimetrů mu nakonec chybělo. Danilo Soares pak zahrál ve vlastním vápně rukou, která ovšem byla u těla. V 56. minutě rozjeli svěřenci Thomase Letsche rychlý protiútok, v jehož závěru byla střela Philippa Hofmanna tečována tak, že vzniknul vysoký oblouček, na který Christensen nedosáhnul - 3:0. Tohle už pro Bochum vypadalo hodně nadějně.

A všechno mohlo být ještě veselejší, kdyby autor třetí branky čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby nepřestřelil. Hned po něm o sobě dali vědět dva střídající borci, kteří oblékají dres "Staré dámy". Myziane Maolida centroval a Jessic Ngankam orazítkoval břevno. Dočkal se tedy až v 87. minutě Suat Serdar, když se k němu odrazil balon a jeho rána byla dostatečně razantní na to, aby přinesla alespoň snížení - 3:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele