28. kolo
06.04.2024 15:30 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Heidenheimu (© AFP)

Müllerův úchvatný milník zastínila ostudná porážka Bayernu v Heidenheimu

Fotbalisté Bayernu prohráli ve 28. kole Bundesligy v Heidenheimu 2:3 a jejich ztráta na vedoucí Leverkusen narostla na prakticky nedostižných 16 bodů. Ačkoliv šel favorit díky gólu a asistenci Serge Gnabryho do kabin s dvoubrankovým náskokem, celek z Bádenska-Württemberska dokázal po hrubkách hostující obrany krátce po změně stran slepenými trefami srovnat. Nečekané vítězství outsidera pak svou druhou brankou v zápase zajistil v 79. minutě Tim Kleindienst. Krátce po rozhodujícím zásahu opustil trávník legendární útočník hostů Thomas Müller, který nastoupil do 700. soutěžního duelu v dresu Bayernu.

Po tom, co minulý víkend Borussia po 10 letech vyloupila Allianz Arenu, se zdálo, že se v Mnichově smířili s nepříznivým rozuzlením sezony. Na pozápasové tiskové konferenci vše korunoval Thomas Tuchel, který s odkazem na propastný 13bodový náskok pogratuloval Leverkusenu k zisku titulu. Ten by Bavorům zpět do náruče přihrál už jen prvotřídní zázrak.

Již od úvodního hvizdu měl favorit jednoznačně více ze hry, kvůli zodpovědné defenzivě nováčka soutěže si však na významnější šanci musel počkat až do 38. minuty. Tehdy se balon odrazil k Gnabrymu, jehož lob za obranu dokázal nekompromisní přízemní ranou z první proměnit v gól nejlepší střelec soutěže Harry Kane. Krátce před poločasovým hvizdem se na listinu střelců dokázal zapsat sám Gnabry, který dokázal hlavou do sítě uklidit precizní centr Alphonsa Daviese.

Klub z města Heidenheim an der Brenz ovšem neskutečným způsobem nastoupil do druhého poločasu. V 50. minutě se za obranou Die Roten zjevil zcela volný Kevin Sessa a tváří v tvář před brankářem technickou ranou nezaváhal. Další kolaps bavorské defenzivy přišel po pouhé minutě, tentokráte si na dlouhý balon za obranu naběhl Kleindiens a v pádu dokázal poslat míč do sítě. V 68. minutě mohl o triumfu Bayernu rozhodnout Mathys Tel, dělovka čerstvě příchozího francouzského ostrostřelce však mířila pouze do středu branky. Slavit tak nakonec mohli překvapivě domácí, když se 11 minut před koncem opět dokázal uvolnit nejlepší střelec týmu Kleindines, prostřelil nohy Svena Ulreicha a dokonal neskutečný obrat.

Heidenheim tedy využil špatného psychického rozpoložení soupeře a poprvé v tomto roce doma zvítězil. O zisk dalších bodů se pokusí 13. dubna v Bochumi, zatímco Bayern ve stejný den bude hostit Kolín.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele