24. kolo
02.03.2024 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Frankfurtu (© AFP)

Heidenheim zradil vlastní trávník, malá domů přinesla výhru Frankfurtu

Fotbalisté Frankfurtu si po více než měsíci připsali soutěžní výhru, když ve 24. kole Bundesligy zvítězili na hřišti Heidenheimu 2:1. K tříbodovému úspěchu jim výrazně pomohl smolný moment gólmana Kevina Müllera, jenž v závěru prvního poločasu vinou nečekaného poskočení míče nezachytil malou domů od Benedikta Gimbera a inkasoval. Náskok Die Adler ve 49. minutě zvýšil Niels Nkounkou a červení už následně pouze snížili.

I přesto, že Heidenheim zaznamenal v poslední době spoustu remíz, se dala jeho forma považovat za velmi dobrou. Z posledních 10 ligových klání totiž prohrál pouze s Leverkusenem. Tentokrát přijel na jeho půdu utrápený Frankfurt, jenž vypadl z Konferenční ligy, a v domácí soutěži již čtyřikrát po sobě nezvítězil.

První výrazné varování pro hostující obranu, která v každém z posledních čtyř duelů inkasovala alespoň dvakrát, přišlo již v šesté minutě. Po rohovém kopu se k nebezpečnému zakončení odhodlal Patrick Mainka, který jen těsně přestřelil bránu Kevina Trappa. Ve 21. minutě zaváhal na druhé straně gólman Müller, když po jeho nevydařeném pokusu lapit centr skončil míč na břevně. V závěru poločasu už ale 32letý Němec takové štěstí neměl. Zpětná přihrávka Gimbera totiž těsně před ním poskočila na nerovném trávníku a skončila až za překvapeným Müllerem.

Ve 49. minutě bylo pro Heidenheim ještě hůře, jelikož na rozdíl dvou branek zvýšil Nkounkou. Ofenzivně laděný bek se šikovně uvolnil na levé straně šestnáctky a prudkou ranou k bližší tyči rozvlnil síť. Chvíli před hodinou zápasu však nováček soutěže snížil. Marvin Pieringer obdržel balon pár metrů před pokutovým územím Frankfurtu, lehce se prosmýkl mezi třemi obránci a sólo zakončil výborně umístěnou přízemní střelou. V dalších minutách zasypali Orli domácí bránu řadou nebezpečných pokusů, Müller ovšem zaváhání z první půle odčinil několika fantastickými zákroky. K bodovému zisku už ale červeným nepomohl.

Frankfurt tak prolomil své trápení a z Heidenheimu si odvezl výhru. V příštím kole se 10. března utká s Hoffenheimem, nováček soutěže přivítá o den dříve Augsburg.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Vlastní gól který vsítil domácí trávník

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele